avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie vs. incetarea CIM cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie vs. incetarea CIM cu acordul partilor

Buna,

as vrea sa stiu si eu care sunt parerile pro si contra, pt demisie, respectiv incetarea CIM cu acordul partilor.
Recent mi-am gasit un loc de munca nou si mi-am dat demisia de la actualul angajator, care a acceptat-o.
D-na de la Resurse Umane mi-a spus ca ar fi mai bine sa mentionez pe cererea de incetare a contractului de munca, ca incetarea se face cu acordul partilor , respectiv art 55 lit b din Codul Muncii Legea 53/2003. Justificarea dansei era ca "da mai bine" in carnetul de munca.
Eu am mentionat initial ca solicit desfacerea CIM prin demisie, art 79, cu respectarea termenului de preaviz aferent.
In contextul in care eu mi-am gasit un loc de munca mai bun, chiar credeti ca in viitor poate sa imi fie influentata cariera de faptul ca in carnetul de munca scrie demisie sau acordul partilor? Multumesc, Alesssa
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:57, 20 Octombrie 2009
Daca punem problema in termeni de ce da mai bine, sunt de acord cu d-na de la resurse umane.Demisia e act unilateral de vointa, si, subiectiv, un viitor angajator ar putea gandi ca aveti precedente sa pecati cand e lumea mai draga...Cu acordul partilor, rezulta a si angajatorul a fost de acord.E doar un sfat , cunoscand cum gandesc angajatorii..Prin acordul partilor puteti sa nu mai efectuati preavizul.
Nu va afecteaza cu nimic. Nu stiu ce intelege d.na prin "da mai bine". Pai de ce "ar da rau" daca un angajat nu vrea sa mai lucreze la acel angajator, fie ca si-a gasit un loc de munca mai bine platit, fie ca angajatorul nu respecta clauzele contractuale.
un viitor angajator ar putea gandi ca aveti precedente sa pecati cand e lumea mai draga

Daca ar fi dupa interpretari, un viitor angajator ar putea interpreta ca angajatorul a acceptat plecarea angajatului fiindca si asa nu era destul de bun, pe cand in cazul demisiei, angajatorul nu era de acord cu plecarea angajatului ceea ce l-a determinat pe angajat sa forteze plecarea prin demisie.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
ContSters42179, utilizator
Art.55 lit.b-nu se mai efectueaza perioada de preaviz si totodata se scapa si de intrebarile noului angajator "de ce v-ati dat demisia?ce era rau acolo si a trebuit sa plecati?"
De intrebarea asta nu scapa si daca plecarea este cu acordul partilor...
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea la zi geo172 geo172 MOMENTAN LUCREZ INTR-O FABRICA,MUNCITOR NECALIFICAT.SUNT ANUL TREI LA TURISM SI RECENT MI-AM GASIT UN POST DE RECEPTIONER LA UN HOTEL,DOMENIUL MEU.PESTE DOUA ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie...nelamuriri Ideea este : trebuie sa plec din aceasta firma. Am scris demisia. A vazut-o patroana...apoi s-a exprimat in felul urmator: inseamana ca de aici o sa pleci cu ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca- 55 b andreee3a andreee3a Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un angajat si-a depus cererea de incetare a ctr de munca cu 55, lit b, pe 22.06.2012, incetarea uramand cu 25.06.2012. ... (vezi toată discuția)