avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum afecteaza concediul fara plata la calculul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum afecteaza concediul fara plata la calculul indemnizatiei?

Buna ziua,

Daca in cele 12 luni de dinaintea nasterii copilului am avut perioade de concediu fara plata, cum imi afecteaza calculul indemnizatiei? risc sa nu mai primesc deloc?
Acum sunt in cele 12 luni de dinainte de nastere (planuiesc sa raman insarcinata) si doresc sa imi iau concediu fara plata(cate o sapt sau 2 pe luna) si vreau sa stiu cum ma afecteaza acest lucru (in afara ca imi scad veniturile deci si indemnizatia) daca raman gravida?
Este vreo limita de zile? spre ex sa nu imi iau mai mult de 30 zile consecutiv? se aduna toate zilele fara plata din cele 12 luni si trebuie sa fie sub o limita? risc sa nu iau deloc indemnizatie daca am intreruperi?
Cel mai recent răspuns: oanaoproiu , utilizator 16:57, 15 Noiembrie 2017
Acum copilul meu are 2.5 ani, m-am intors la munca cand el avea 2 ani, dar acum am nevoie de concediu fara plata. Exista cumva optiunea de concediu fara plata de crestere copil pana la 3 ani, cand avem pensia si sanatatea platita si vechimea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concediu fara plata se acorda in conditiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Va multumesc pentru raspuns, dar nu am inteles cum anume imi afecteaza indemnizatia (ccc-ul) un posibil concediu fara plata in cele 12 luni dinaintea nasterii in afara ca imi vor scadea veniturile? exista vreo reglementare cum ca as putea pierde indemnizatia sau o limita de zile consecutive/cumulative?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de durata acestuia ... de exemplu, daca aveti un CFP mai mare de 12 luni in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului , atunci nu veti putea beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles, deci aceasta este singura limitare ... de 12 luni.
12 luni consecutive sau cumulat?
Mai putin de atat nu ma afecteaza?

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului dana8320 dana8320 Buna ziua ,am si eu o intrebare,sunt insarcinata,am avut concediu fara plata 3 luni,ma reantorc la locul de munca si as dori sa stiu daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Conditii intrare in ccc Romeo10 Romeo10 Buna ziua, Sotia este insarcinata si va naste in septembrie anul acesta . Avand in vedere ca regulile acordarii CCC sau schimbat,puteti sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului nicodal nicodal Sunt angajata de 3 ani si 6 luni la acelasi loc de munca. Vreau sa imi iau concediu fara plata aproximativ 3 luni pt rezolvarea unor probleme personale. Daca ... (vezi toată discuția)