avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul zile concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul zile concediu odihna

Buna ziua,
Imi puteti spune cum se calculeaza numarul de zile de concediu de odihna la care are dreptul un salariat care a lucrat mai putin de 12 luni in decursul unui an.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:25, 13 Noiembrie 2017
Folositi regula de trei simpla!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Co se va acorda proportional cu perioada lucrata.

De exemplu, un salariat are dreptul la 21 de zile lucratoare anul de CO. El lucreaza doar 9 luni din an. Astfel , avem :
21 ; 12 x 9 = 15,75 zile ... adica, are dreptul la 16 zile lucratoare de CO.
Multumesc.
Dar daca angajatul a lucrat 8 luni si 10 zile?
S-a postat anterior sa folositi regula de 3 simpla....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat petrubuica petrubuica Am efectuat 16 zile de CO din cele 21 pe anul acesta. La 30 septembrie a incetat contractul de munca cu acordul ambelor parti. Daca mai am dreptul la plata ... (vezi toată discuția)
Nr.zile concediu odihna ana_abo ana_abo Daca m-am angajat la 1 aprilie 2011 si am concediu in noiembrie de pe 15, la cate zile am dreptul daca in CIM am stipulat 21 zile anual. (vezi toată discuția)
2 cazuri,2 intrebari 1)Situatie:Sunt 27 ore suplimentare efectuate in luna iunie,21 zile lucratoare,salariul x.In luna iulie se compenseaza cu ore libere,adica 3 zile + 3 ore,luna ... (vezi toată discuția)