avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau testament?

As dori sa stiu prin ce act este mai avantajos ca parintii mei sa imi lase mostenire apartamentul lor prin donatie sau prin testament?mentionez ca am si o sora careia ia fost lasat prin donatie un alt imobil tot de catrre parintii mei si as dori ca pe viitor sa nu se poata ataca actul prin care mi se va lasa apartamentul.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: laurentiu1969 , utilizator 10:25, 14 Noiembrie 2017
Donatia produce efecte in timpul vietii parintilor dvs.Testamentul numai dupa decesul parintilor dvs.Atat donatia cat si testamentul pot fi atacate de sora dvs.care este mostenitoare rezervatara prin actiune in reductiunea liberalitatilor excesive, daca este incalcata rezerva succesorala.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)
Cine poate ataca in instanta un testament? elenapopescu8 elenapopescu8 Buna ziua ,am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea problema: La tara am o vecina de 82 ani ,sotul i-a murit in ianurie iar ei nu au avut ... (vezi toată discuția)