Buna ziua, in luna iulie 2017 am depus o plangere penala pentru cineva din Calarasi, iar eu sunt din Tirgu Mures, in cazul in care voi fi chemata la audieri si proces cine ar trebui sa platesca cheltuielie cu deplasarea/cazare si cheltuielile de judecata? mentionez ca plangerea este pentru inselaciune cu o paguba de 6000 de lei iar vinovata sustine ca este nevinovata deoarece si ea la randul ei a fost inselata
Dvs le platiti momentan.
Aveti dreptul sa va constituiti parte civila pana la inceperea cercetarii judecatoresti si sa solicitati daune materiale si morale.
Aveti dreptul sa solicitati audierea prin comisie rogatorie, avand in vedere distanta si cheltuielile care intervin.
pot solicita sa plateasca cheltuielile de judecata si eventual daune daca persoana impotriva cui am depus plangerea sustine ca e nevinovata si ca ea a dat banii mai departe si ca aluat teapa fiind intermediara?
Puteti solicita dar trebuie stabilită vinovăția persoanei.
Dacă va fi achitată nu va recuperați banii.
Sa depuneti si dovezi.
Chitanțe, bonuri fiscale si facturi pe care sa scrie numele dvs.
Daca o sa fie trimis in judecata, in caz de condamnare, renunţare la urmărirea penală, renunţare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei, inculpatul este obligat să plătească persoanei vătămate, precum şi părţii civile căreia i s-a admis acţiunea civilă cheltuielile judiciare făcute de acestea.
Plangere penala
puffytel
Daca am depus plangere penala pentru inselaciune, o mai pot retrage, sau cum pot renunta la ea? Mentionez ca nu mi-am recuperat prejudiciul, nici nu m-am ... (vezi toată discuția)