avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare cetatean strain rezident in Romania
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare cetatean strain rezident in Romania

Sotul meu este cetatean britanic si in martie 2017 a obtinut rezidenta permanenta in Romania. Pana la aceasta data si in prezent are rezidenta fiscala in Marea Britanie, atestata prin Tax code notice - instiintare cu privire la taxele datorate, trimisa anual de HM Revenue and Customs..Obtine urmatoarele venituri:
- pensie limita de varsta din Marea Britanie
- pensie limita de varsta din Gibraltar
-pensie privata din Marea Britanie
Intrebari;
1 Aceste venituri se taxeaza in Romania?
2 Daca da, ele se taxeaza fiecare separat, sau se insumeaza si se taxeaza suma rezultata?

Alte discuții în legătură

Impozitare renta viagera (din marea britanie) in romania shebarebecca shebarebecca Sotul meu este cetatean britanic si poseda un certificat de inregistrare romanesc care ii atesta un drept de rezidenta in Romania, fiind casatorit cu un ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat rezidenta pf DiaD DiaD Pentru obtinerea certificatului de rezidenta pentru o persoana fizica, cetatean italian, asociat si administrator al unei societati infiintate anterior, care ... (vezi toată discuția)
Traiesc in romania, dar am venituri din uk: trebuie sa declar veniturile in romania? sebastianmarara sebastianmarara Sunt director al unei companii din UK la care sunt actionar. Intre timp am revenit in Romania, dar ma platesc din firma din UK. Trebuie sa declar sumele? ... (vezi toată discuția)