avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa frate necasatorit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa frate necasatorit

Daca unul dintre frati necasatorit si fara copii decedeaza, cu parintii decedati , ceilalti 4 frati pot deschide succesiunea dupa el. Dar daca nu se deschide la timp succesiunea si unul dintre ei decedeaza atunci copiii acestuia mai pot participa la succesiune alaturi de cei 3 unchii ai lor? . Am inteles ca numai fratii in viata pot sa deschida succesiunea dar nu sunt lamurita. O mai fost o sora care a decedat mai de mult, cred ca nici copii acesteia nu pot participa la succesiune. Pe langa mici neintelegeri mai sunt probleme de acte si atunci se tot amana .Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
2014Elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: 2014Elena , utilizator 18:52, 13 Noiembrie 2017
Copiii fratelui/surorii decedat/decedata vin la mostenire prin reprezentare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă fratele decedat (să îi spunem Ion) are 4 frați și unul a murit inaintea lui , la moștenire vin cei 3 frați rămași în viață + nepoții de la fratele decedat înainte.
Dacă Ion are 4 frați și unul ă murit după Ion , toti 4 vor fi considerati moștenitori, urmand ca mai departe să se dezbată și moștenirea după fratele decedat (la care participă cumnata și nepoții).
Una peste altă, în orice împrejurare trebuie contactați si nepoții.
va multumesc pt explicatii
Fratii in viata se tem ca daca ei mor , ca se tot amana succesiunea , atunci nepotii nu mai pot deschide succesiunea dupa unchiul lor. Asta ar insemna ca bunurile acestuia raman la stat ? Pentru ca daca nepotii pot deschide succesiunea nu e nici o problema

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare succesorala - predecedatul vine la moºtenire prin reprezentantii sai ? dandanaua dandanaua Petre, Ion si Ana au fost frati. Petre traieste. Ana are un copil, pe Vasile. Ea a murit in 2001. Ion nu a fost casatorit, nu a avut copii şi a murit in 2004. ... (vezi toată discuția)
Succesiune hippyske hippyske O matusa a decedat si trebuie deschisa masa succesorala. Nu a avut copii. Are 3 frati in viata si unul decedat. La masa successorala participa si copiii si ... (vezi toată discuția)
Cumnații vor să o dea afară din casa părintească pe soția unui frate de-al lor, decedat înaintea părinților. ea nu are drept la moștenirea bătrânilor? sammy44 sammy44 Batrani cu 4 copii. Unul din ei statea cu ei , casatorit , cu 2 copii. Decedeaza si dupa un timp mor pe rand si batranii. Copiii batranilor , cei 3 ramasi in ... (vezi toată discuția)