Parintii celor tei frati nu mai sunt in viata, evident ca daca traiau, veneau la mostenire, dar....mie mi se pare putin absurd, daca A a murit inaintea lui B, cum sa-l mai mosteneasca pe B? hiar daca A are descendenti care il pot reprezenta, nici macar prin intermediul lor nu mi se pare normal ca cel ce a murit inaintea mea "sa ma mosteneasca "pe mine.Mi se pare o gaselnita a legii ca, de fapt, mostenitorii mei sa se aleaga cu ceva si de pe urma rudelor mele, care, este posibil sa si fie cu acestia in relatii de dusmanie pana la moarte.Si totusi, "reprezentându-ma" pe mine, chipurile, mostenitorii mei beneficiaza de pe urma celor cu care, ori nu s-au inghitit, ori poate le-au facut chiar probleme in timpul vietii. Pai nu este corect asa. Corect mi s-ar parea ca, cine a murit primul, sa nu mai poata veni la mostenirea celor ce mor dupa el, nici macar prin aceasta reprezentare machiata.
Nu cred ca legea a avut in vedere situatiile de dusmanie intre rude, desi in practica se intampla in marea majoritate a cazurilor.
oricum, nepotii de frate vin la mostenirea unchiului in baza dreptului lor propriu de mostenire (colaterali privilegiati) daca nu exista descendenti.
daca nu m ostenesc ei oricum mostenirea se duce la niste rude si mai indepartate, sau mai rau - la stat.
Cel putin, nefiind mostenitori rezervatari, defunctul ar fi putut sa dispuna de bunurile sale prin testament dupa cum dorea ... dar la noi inca nu exista o asemenea dorinta sa te gandesti ce se intampla dupa moartea ta, de obicei daca ii spui cuiva sa isi faca testament replica este "Dar ce, vrei sa mor?"