avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot obtine fisa de lichidare in situatia aceasta ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot obtine fisa de lichidare in situatia aceasta ?

Buna ziua ,
Am demisionat de curand de la o firma , dar nu vor sa imi inmaneze fisa de lichidare din urmatorul motiv... La firma exista un card de cumparaturi (produse materiale pentru lucrari) emis pe numele unui director , dar care se utiliza de mai multe persoane din firma , atat pentru achitarea cu cardul a produselor cat si pentru extrageri de bani , Dupa achizitionarea produselor , bonurile sau facturile erau trimise catre contabilitate . La fiecare extragere , contabila nominaliza aleatoriu o persoana pe decont , fara ai solicita semnatura si fara ai inmana direct vreo suma de bani . Dupa o verificare efectuata de contabila , dupa o buna perioada de timp , a constat o diferenta de buni, o suma neacoperita de bonuri sau facturi . Acum , ca eu plec din firma , refuza a mi da fisa de lichidare , pe motiv ca trebuie solutionata aceasta problema . Ca si ceilalti colegi , am utilizat card ul , insa pentru toate cheltuielile am obtinut bon sau factura si le-am trimis catre contabilitate . Pot urma vreo cale pentru a mi obtine fisa de lichidare ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 14 Noiembrie 2017
1. Fisa de lichidare nu este obligatorie, cu exceptia persoanelor care au fost angajate pe functia de gestionar. Nici un act normativ nu prevede aceasta obligativitate.
Nota de lichidare poate folosi salariatului deoarece aceasta arata datoriile salariatului fata de fostul sau angajator, insa angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului fata de angajator se poate stabili in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.

2. Angajarea la un nou loc de munca nu este condiționata de prezentarea unei fise de lichidare de la fostul angajator.
Buna ziua.
Va multumesc pentru răspunsul dumneavoastră.
Pentru linistea mea conteaza si fisa de lichidare dar mai ales faptul că respectivul angajator trebuie să îmi plateasca si o sumă de bani , pentru zilele lucrate in ultima luna si pentru un număr de zile de concediu neefectuate si temerea mea este ca nu imi va restitui acei bani.

Cornel Vasile a scris:

1. Fisa de lichidare nu este obligatorie, cu exceptia persoanelor care au fost angajate pe functia de gestionar. Nici un act normativ nu prevede aceasta obligativitate.
Nota de lichidare poate folosi salariatului deoarece aceasta arata datoriile salariatului fata de fostul sau angajator, insa angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului fata de angajator se poate stabili in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.

2. Angajarea la un nou loc de munca nu este condiționata de prezentarea unei fise de lichidare de la fostul angajator.

Indiferent daca vi se elibereaza sau nu fisa de lichidare, drepturile salariale restante are obligatia sa vi le acorde.

In caz contrar, exista modalitati legale de recuperare.
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de lichidare aaax aaax buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie : In urma cu 2 ani au incetat raporturile de munca cu fostul anagajator de comun acord, am nota de lichidare semnata ... (vezi toată discuția)
Cum pot dobandi fisa de lichidare (si suma datorata de angajator) ? dar comisionul ? bise88 bise88 Buna ziua, Va rog, daca aveti posibilitatea, sa ma asistati cu o sugestie in ceea ce priveste speta de mai jos: In urma incheierii contractului de munca ... (vezi toată discuția)
Oprire bani din salariu, gestionar maryn.maryana maryn.maryana Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine... Am intampinat o problema la locul de munca. M-am angajat in luna iulie la o firma care detine magazine de ... (vezi toată discuția)