avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot dobandi fisa de lichidare (si suma datorata de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot dobandi fisa de lichidare (si suma datorata de angajator) ? Dar comisionul ?

Buna ziua,

Va rog, daca aveti posibilitatea, sa ma asistati cu o sugestie in ceea ce priveste speta de mai jos:

In urma incheierii contractului de munca cu un angajator, acesta din urma ezita sa semneze si sa imi dea fisa de lichidare deoarece, trebuie sa imi vireze o suma aferenta zilelelor de concediu ramase.
Ce pot face din punct de vedere legal astfel incat sa il determin sa semneze fisa de lichidare ?

In al doilea rand, am avut cu acesta si un contract de colaborare (intre firme), unde a ramas cu o factura neplatita (are semnatura de primire). Factura semnifica comisionul generat de vanzari.

In acest caz pot face ceva astfel incat sa nu ajung cu el in tribunal ?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2021
bise88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:39, 3 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Fisa de lichidare nu este obligatorie, cu exceptia persoanelor care au fost angajate pe functia de gestionar.
Nota de lichidare poate folosi salariatului deoarece aceasta arata datoriile salariatului fata de fostul sau angajator, insa angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului fata de angajator se poate stabili in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.

2. Aveti doua optiuni:
- actiunea in instanta
- medierea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de lichidare ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, Este obligatoriu sa se emita fisa de lichidare la incetarea raporturilor de munca? (vezi toată discuția)
Trebuie să semnz "fisa de lichidare dacă patronul nu mi-a dat banii pe concediu de odihna? damian10 damian10 În urma demisiei Patronul mi-a zis ca banii pe concediu o să-mi dea când o sa încaseze niște FACTURI.De când am depus demisia a trecut 5 luni. Eu o ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea fisei de lichidare, in 2019 ToniR ToniR Buna ziua. Cui ii este mai importanta si mai obligatorie fisa de lichidare la incetarea cim, avand în vedere ca atat angajatorul cat si fostul său salariat ... (vezi toată discuția)