avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care sunt urmarile in cazul in care o companie nu si-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care sunt urmarile in cazul in care o companie nu si-a mai desfasurat activitatea, insa angajatul nu si-a dat demisia, acesta poate iesi la pensie? In plus, ce se intampla daca a beneficiat de servicii medicale in acest timp?

Buna ziua,

As avea nevoie de ajutorul dvs intr-un caz in care o companie nu si-a mai desfasurat activitatea, insa nu s-a inchis, singurul angajat ramanand cu contractul activ.

Angajatul a beneficiat de servicii medicale in perioada in care nu a mai lucrat la acea companie, contributiile sale nefiind platite.

Ce poate face angajatul astfel incat sa poata iesi la pensie si pentru a acoperi contributiile la sanatate si pentru pensie?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
lauraiacob, utilizator
Cel mai recent răspuns: lauraiacob , utilizator 20:05, 30 Ianuarie 2018
Poate actiona in instanta pe angajator pentru neplata contributiilor.
Buna ziua. Revin cu o intrebare: exista posibilitatea ca angajatul sa plateasca direct contributiile pentru o anumita perioada? Multumesc!
Numai prin incheierea unor contracte de asigurare cu Casa de pensii (se poate retroactiv si pentru maxim 5 ani)/Casa de asigurari de sanatate.
Chiar si pentru perioada in care persoana figureaza ca angajat? Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine!
La sanatate nu are rost .. la pensie este posibil asa ceva.

Alte discuții în legătură

Despre pensii marinasimionescu marinasimionescu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca legislatia in vigoare prevede/mai prevede plata din proprie initiativa si in ce conditii a contributiilor la sistemul ... (vezi toată discuția)
Optiuni pensie - persoana cu stagiu de cotizare incomplet diana_b_20 diana_b_20 Buna ziua, Tatal meu are 67 de ani si ar fi trebuit sa se pensioneze acum doi ani, insa dosarul de pensie i-a fost respins pe motiv ca nu a efectuat stagiul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil melcsy melcsy Este posibila acoperirea unor perioade lipsa din perioada legala de 12 luni anterioare nasterii copilului, prin plata retroactiva a unor contracte de asigurare ... (vezi toată discuția)