Tatal meu are 67 de ani si ar fi trebuit sa se pensioneze acum doi ani, insa dosarul de pensie i-a fost respins pe motiv ca nu a efectuat stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Conform analizei Casei de Pensii i-ar mai trebui 8 luni insa din pacate o perioada de 8 ani in care a fost angajat la TC Ind Craiova nu figureaza pe cartea de munca si nici in arhivele companiei repective. Am inteles ca ar fi putut sa actioneze in instanta compania (cu martori ca ar fi lucrat acolo), dar toti colegii lui de munca au decedat sau nu ii gaseste.
Imi puteti spune, va rog, ce optiuni are intrucat in acest moment nu realizeaza niciun fel de venit? Care ar fi optiunile lui de a obtine un ajutor social/pensie in acest caz?
Stiu ca se putea cumpara * la un moment dat ani de pensie...
Sau ii puteati incheia un contract cu Casa de pensii si plateati lunat contributia la nivelul salariului minim...
Acum nu stiu ce puteti face...poate sa intrebati la primarie de venitul minim garantat...
Pensionare
ionitaaneta
Sotul meu,nascut la 23 oct.1952 cu activitate in munca incepind cu 15.10.1970 si pina in prezent( in acest interval a fost a fost in armata 1an si 4 luni) ... (vezi toată discuția)