avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pilon 2: ce se întâmplă cu banii din cont ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pilon 2: ce se întâmplă cu banii din cont dacă nu mai înregistrăm venit în România?

Buna ziua ,

Urmeaza sa plecam din tara, definitiv, si cand indeplinim toate conditiile necesare o sa facem aplicatiile pentru cetatenie in tara respectiva , nefiind inca siguri daca renuntam la cea romana.
Intrebarea este , din moment ce nu se va mai inregistra venit in Romania, ce se intampla cu banii din pilonul 2 ?II putem retrage ?

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:42, 13 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banii nu se pot retrage decât când veți împlini vârsta legală de pensionare pentru pilonul 2.
Atunci veți putea opta pentru o pensie lunară, chiar cât de mică.
`
Până atunci, banii vor fi investiți conform politicii fondului în:
-depozite bancare;
-certificate de trezorerie;
-obligațiuni municipale;
-obligațiuni corporatiste;
-acțiuni listate la bursă;
`
Deci până veți ajunge la vârsta de pensionare banii vor continua să facă pui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila retragerea din pilonul ii de pensii ? icealinutza icealinutza Buna seara, Intrebarea mea este: pot sa imi retrag banii depusi la pilonul II de pensii ? Situatia pentru care fac aceasta intrebare este urmatoarea: - in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am pensie privata la nn, plătită din 2022, vreau sa ... furtunaoana furtunaoana Buna ziua,am pensie privata la NN,plătită din 2022,vreau sa înceteze și să mi retrag banii pentru că nu mi mai permit plata ....nu mai am contractul sa ... (vezi toată discuția)
Dividende vândute și neplătite, recuperare bani Pensionara noua Pensionara noua Cum se poate proceda daca cineva a vandut niste actiuni/dividente unei societati printr un act incheiat la notar ca banii îi va primi in max 1 an Termenul s ... (vezi toată discuția)