avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua.In data de 29.09.2017 mi-am dat demisia de la firma unde am lucrat cateva luni.M-am angajat la 6 ore in luna aprilie,fiind in timpul scolii.In luna august am cerut sa mi se reduca programul la 4 ore din septembrie deoarece locul de munca era si departe de casa si dimineata aveam ore si era obositor.Mentionez ca eram minor la angajare,implinand 18 ani in august.Tot m-au amanat,ba ca a uitat sa imi schimbe programul ca "prea multe hartogaraie",ba ca din octombrie,si cand am depus demisia( fara preaviz) mi-au spus ca din luna noiembrie imi schimba programul la 4 ore.In data de 6.10. am depus demisia (cand am inchis si contul la banca unde intra salariul)si de abia in 10.11.m-au sunat sa semnez lichidarea.Stiu ca in situatii exceptionale, salariatul poate demisiona fara preaviz. Demisia fara preaviz este o noutate introdusa prin actualul Cod al muncii, care prevede in art. 81 alin. (8) ca: salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca,NEFIIND CAZUL ca angajatorul a platit mereu salariul,Nerespectarea de catre angajat a termenului de preaviz, fara motive intemeiate, echivaleaza cu absentarea nemotivata de la locul de munca ,DAR EU AM AVUT MOTIV INTEMEIAT,ca nu mi-au schimbat programul fiind elev,DREPT CARE :SE CONSIDERA MOTIV INTEMEIAT.Problema mea este:Daca am inchis contul,poate firma sa ma oblige sa imi deschid alt cont pentru a-mi intra diferenta de bani( concediu de odihna)?Mi-au spus ca nu poate sa imi dea banii in mana,doar daca fac alt cont.Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
marghi, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie sau nu Viky85 Viky85 Lucrez in jumbo voluntari din 25 iunie 2018 de luna aceasta inepe sa dea afara in masa mai bn de 3 sferturi din magazin .pur si simplu ne trezim cu demisia in ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac?vreu sa demisionez.situatie speciala. Mirela. Mirela. Buna ziua! Sunt in situatia in care nu mi-am primit salariul de 1 luna si... Satula de acest job in care nu stii cand ajungi acasa, salariul nu vine ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata diana0andreea diana0andreea Buna seara, Problema mea consta in faptul ca sunt angajata la un salon cu fractiune de norma, respectiv 4 ore pe zi (20 ore/sapt), insa eu am executat 8 ore ... (vezi toată discuția)