avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce sa fac?Vreu sa demisionez.Situatie speciala.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce sa fac?Vreu sa demisionez.Situatie speciala.

Buna ziua!

Sunt in situatia in care nu mi-am primit salariul de 1 luna si...
Satula de acest job in care nu stii cand ajungi acasa, salariul nu vine niciodata la timp iar seful nu-si tine niciodata cuvantul... am decis sa demisionez...mi-am gasit un nou post...dar akum, este problema cum demisione deoarce nu mi-am luat salariul,am insistat insa nimic.
Cum pot sa demisionez dar sa imi iau si salariul pentru care am muncit?
Cel mai recent răspuns: Mirela. , utilizator 11:35, 3 Februarie 2010
Avand in vedere ca nu v-ati incasat salariul puteti demisiona fara a efectua preavizul. Salariul trebuie sa vi-l da deoarece trebuie sa va faca lichidarea. faceti o adresa scrisa si o depuneti cu numar de inregistrare la societate prin care solicitati achitarea la zi a tuturor drepturilor salariale precum si eliberarea cartii de munca inchisa si completata la zi.
Daca nu o sa va dea salariul, atunci veti promova o actiune in instanta, care este scutita de taxa de timbru
doar prin instanta
se poate obtine salarul neprimit
in privinta demisie , se depune la registratura si se retine numarul de inregistrare .
dupa termenul stabilit prin contractul de muna se trece la emiterea decizie de catre angajator .
in perioada de preaviz , angajatu este obligat de comun acord cu angajatorul sa presteze serviciile ,la un program de 8 ore/zi ,intreaga perioada.
Demisia

Art. 79. - (1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

(2) Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba .

(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere .

(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele .

(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.

(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca .
Puteti sa va depuneti demisia conform al.8 art 79 .
Daca angajatorul nu e achita de obligatiile salariale , faceti-i o sesizare la ITM , acesta o sa respecte legea astfel cu siguranta !!!!
Succes !!!
Multumesc foarte mult!
Mi-ati fost de un real ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea locului de munca SALVIA SALVIA Ce trebuie sa faca un angajat ca sa-i fie inregistrata cererea de demisie? Cunosc o situatie in care patronii au rupt aceasta cerere si totusi persoana nu vrea ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi fara preaviz marcu001 marcu001 Buna . Sunt intr-o situatie delicata : in urma cu 4 luni m-am angajat la o firma din cluj ... de o luna si jumatate nu am mai primit salariu , nu mai am ... (vezi toată discuția)
Demisie Madalin196 Madalin196 Daca imi bag demisia (din motiv ca nu am primit salariul pe ultimele 3 luni)angajatorul are obligatia sa imi faca lichidarea pe loc?astept raspu8ns shi daca se ... (vezi toată discuția)