avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere sub influenta alcoolului

In data de 4.11.2017 m am intors din oras cu taxiul si am realizat ca mi-am uitat portofelul intr-un bar din localitatea in care locuiesc.Speriat, m am suit in masina si am plecat sa imi recuperez portofelul.
Bausem,Am facut accident, intrand cu masina intr-o lada frigorifica.Politia a sosit in 3 minute la locul faptei ( cineva a sunat la 112).Am suflat in etilotest si a iesit 0,76.
Am acceptat probele de sange iar acum astept rezultatul.
Lada frigorifica o voi plati maine.
Sunt student la drept in anul 4 la zi, am loc de munca full time , ba chiar prestez ore suplimentare.Am intrebat fosti colegi , care acum lucreaza in politie daca are rost sa platesc analizele, ei mi au spus ca nu are rost deoarece acestea vin in scurt timp.
Intrebarea mea este daca am vreo sansa sa obtin amanarea aplicarii pedepsei printr-un acord de recunoastere a vinovatiei.Mentionez ca este primul meu contact cu penalul, sunt student, sunt angajat( sunt bine integrat in societate).
Tot ce imi doresc este sa imi pot lua permisul cat mai repede, deoarece am mare nevoie de acesta.
Cel mai recent răspuns: zugoza5 , utilizator 18:39, 13 Decembrie 2017
Poate dura si peste 1 an de zile pana sa fie platite analizele din fondurile ministerului.
Daca nu le platiti acum, oricum o sa fiti obligat sa le platiti la finalul procesului prin hotarare sub forma de cheltuieli judiciare.
Alcoolemia in sange o sa iasa destul de mare si ati avut si incident rutier.
Probabilitatea sa fiti condamnat este destul de mare, nu cred ca procurorul sa fie de acord cu modalitatea de individualizare pe care o doriti dvs.

credeti ca amenda penala este o pedeapsa mai corecta sau este vorba de pedeapsa cu suspendare?
la urma urmei accidentul implica daune materiale pe care le voi achita, iar ca circumstante atenuante deja scrise in declaratie, eu doream sa ma deplasez la o ora tarzie in noapte maxim un km, carosabilul era ud, sunt student la drept si angajat cu norma intreaga.
regretul este evident
Nu cunosc exact circumstantele dvs personale si nici cele reale de comitere a infractiunii ca sa ma pot pronunta, dar nu este exclusa amenda penala.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Amenda penala poate fi impovaratoare pentru dumneavoastra.

Permisul este anulat, redobandirea poate sa aiba loc in termen de 6 luni de la data platii amenzii penale, ori de la stingerea ei in alta modalitate.

Amanarea aplicarii pedepsei presupune doar suspendarea pe drumurile publice, pe o perioada de 90 de zile.

Conform art. 83 din Codul penal, in interiorul termenului de supraveghere veti avea o serie de obligatii si masuri de supraveghere pe care trebuie sa le indepliniti, sub sanctiunea revocarii amanarii aplicarii pedepsei.

Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare, nu atrage interdictii si decaderi ce rezulta din condamnare.

Se poate institui in sacrcina dvs obligatia de a presta o activitate neremurata, in folosul statului.

Se poate stabili obligatia de a urma un curs de calificare profesionala.

Frecventa intrevederilor la SERVICIUL DE PROBATIUNE DIN CADRUL TRIBUNALULUI este stabilita prin consilierul de probatiune.( de regula, este la 2-3 luni stabilita o intrevedere).

Succes.
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
observ din CPP ca ma pot reprezenta singur.Sugerati sa fac acest lucru sau sa platesc un avocat? Am citit 1000 de spete, sunt constient ca precedentul judiciar nu e izvor de drept dar ca sa ma declar vinovat si sa aleg procedura simplificata nu vad de ce ar fi greu.In caz ca pedeapsa este una nesatisfacatoare pentru mine, as alege un avocat in Apel.Pareri?

Alte discuții în legătură

Alcool la volan AlexMan92 AlexMan92 Ajutoor..Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 in aerul expirat.Am fost dus la UPU pt recoltarea probelor de sange.Mentionez ca am fost oprit de politie dupa ce ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de alcool la volan. la ce urmări să mă aștept? VMarius91 VMarius91 Buna ziua! Acum 3 luni de zile eram in drum catre un magazin, am facut stanga pe un bulevard care era prevazut cu linii duble continue galbene insa nestiind ... (vezi toată discuția)
Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ... Ionut2345 Ionut2345 Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii ... (vezi toată discuția)