avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Despagubiri morale?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Despagubiri morale?

Se pot cere despagubiri morale in instanta, unui operator de telefonie mobila, in masura in care se dovedeste ca operatorul a introdus o clauza abuziva post contractuala care sa afecteze contractul in derulare?
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
Marian Timuc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marian Timuc , utilizator 10:44, 14 Noiembrie 2017
Si care ar fi daunele morale? Caci trebuie sa le dovediti, in masura in care le cereti.
Spre exemplu, daca eu nu platesc abonamentul si mai efectuiez costuri suplimentare, la un moment dat, trebuie sa platesc si abonamentul si penalizari prin executare silita.

Pe acelasi principiu, prin dovedirea clauzei abuzive, care are ca si consecinta inclusiv incapacitatea de a utiliza abonamentul pentru a tine legatura cu cei dragi. Poate reprezenta o dovada de despagubire morala?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma-ndoiesc. In general instantele sunt reticiente in a acorda daune morale in alte spete decat cele in care s-au produs vatamari corporale/decese. Se mai acorda uneori si in alte cazuri, spre ex. in litigii de munca, dar destul de rar.
Multumesc.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac o cerere de despagubiri virgilctgil virgilctgil an sfarsit dupa doi ani se pare ca scap de chin.AN iunie 2010 am avut un accident de circulatie eu fiind pasager masina a avut dauna totala si an cateva luni ... (vezi toată discuția)
-ce acopera rca in caz de accident? cristi_afrim cristi_afrim - am avut joi 08/09/2011 un accident cu baiatul ,din accident a rezultat ca nefiind vinovat,( dar ca de obicei cei nevinovati au de suferit mai mult ),are un ... (vezi toată discuția)
Daune materiale accident rutier. nikuteau nikuteau Pe o cunostinta de-a mea a lovit-o un sofer pe trecerea de pietoni. A suferit dubla fractura picior(tija metalica etc..) plus fractura umar. Victima vrea sa ... (vezi toată discuția)