avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Necesitatea unui contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Necesitatea unui contract

Am auzit pe cineva ca se plangea ca a primit amenda pentru ca nu avea contract cu un client. Pe de alta parte, un avocat mi-a spus ca factura acceptata si platita, poate tine loc de contract, ca nu e obligatoriu. Si ca sunt doar anumite activitati care necesita obligatoriu contract. Pana la urma cum este? Este obligatoriu sau nu? Cand da si cand se poate si fara?
Cel mai recent răspuns: TManolache , utilizator 15:04, 14 Noiembrie 2017
Nu este obligatoriu. Contractul poate fi si o intelegere verbala urmata de o stringere de mina. E obligatoriu insa in cazul prestarilor de servicii, altele decit cele ocazionale si forma scisa e impusa de Codul fiscal, vizind deductibilitatea cheltuielilor.
Multumesc pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura pentru servicii online mpascu mpascu Buna ziua, Sunt I.I. si vand servicii online. Plata doar prin banca sau SMS. Referitor la plata prin banca de catre persoane fizice, trebuie sa emit factura, ... (vezi toată discuția)
Facturarea unui serviciu care nu este cuprins in contract dan.dan dan.dan am modificat de curand un contract si am introdus serviciile pe care le prestez in programul de facturare. serviciul nou inclus in programul de facturare si in ... (vezi toată discuția)
Pfa- obligativitate contract?? Tonyde Tonyde Buna seara. As dori sa stiu daca este obligatorie incheierea unui contract intre pfa si pfa pentru consultanta. Un prieten are PFA si face factura si ... (vezi toată discuția)