avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine este responsabil de lucrări pe scurgerea care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine este responsabil de lucrări pe scurgerea care trece prin locuinta altui coproprietar?

Scurgerea ( teava) canalizarii din baia proprietatii mele trece prin plancheu si continua prin baia proprietatii vecinului de dedesubt , varsîndu-se in coloana comuna de scurgere care trece tot prin baia acestui vecin ( asa a fost construit blocul ). Suntem o coproprietate. Teva de scurgere care deserveste în mod unic numai baia mea , dar se gaseste aparenta sub plafonul baii vecinului , are niste urme de rugina , si vecinul ma obliga sa o schimb pe cheltuila mea. Fiind parte din spatiul lui privat , , nu-i revine lui sa plateasca? Este o lucrare preventiva .Multumesc de raspuns
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:43, 30 Noiembrie 2017
Avand in vedere ca instalatia respectiva deserveste strict baia dv este temeinic si legal ca dv sa suportati costuri intretinere si repartie scurgere
Exista o legislatie care reglementeaza "explicit" acest lucru sau este doar o logica ?
Este o problema atat de logica de bun simt cat si legal prevazuta in cartea tehnica a constructiei
Daca vecinul de deasupra dv prezinta deficiente la scurgerea de la baie si va cauzeaza neajunsuri,dv nu aveti pretentia ca vecinul sa suporte reparatia instalatiei +c/v prejudicii cauzate la proprietatea dv ?

daca facem apel doar la bunul simt, atunci vecinul de deasupra, indiferent de cantitatea infiltratiilor, nu va face imic ca sa iti redea estetica apartamentului tau! Va spun din experienta!
@ gerox, teava de scurgere este a dvs nu a vecinului de sub dvs.
Asa cum si teava de scurgere a celui de la parter este a celui de la parter.

Alte discuții în legătură

Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Parti comune ? danican danican Buna ziua ! Sunt confruntat cu o situatie ciudata...in blocul nostru , de tip vechi , atipic , teava de scurgere de la cada trece , spre conducta ... (vezi toată discuția)
Urgent inundatie, responsabilitate admin sau privata vivi23ro vivi23ro Buna ziua, De o saptamana sunt inundat. De la scurgerea din bucataria vecinei de deasupra ,teava de scurgere merge prin tavanul meu (nu este la vedere, este ... (vezi toată discuția)