Scurgerea ( teava) canalizarii din baia proprietatii mele trece prin plancheu si continua prin baia proprietatii vecinului de dedesubt , varsîndu-se in coloana comuna de scurgere care trece tot prin baia acestui vecin ( asa a fost construit blocul ). Suntem o coproprietate. Teva de scurgere care deserveste în mod unic numai baia mea , dar se gaseste aparenta sub plafonul baii vecinului , are niste urme de rugina , si vecinul ma obliga sa o schimb pe cheltuila mea. Fiind parte din spatiul lui privat , , nu-i revine lui sa plateasca? Este o lucrare preventiva .Multumesc de raspuns
Este o problema atat de logica de bun simt cat si legal prevazuta in cartea tehnica a constructiei
Daca vecinul de deasupra dv prezinta deficiente la scurgerea de la baie si va cauzeaza neajunsuri,dv nu aveti pretentia ca vecinul sa suporte reparatia instalatiei +c/v prejudicii cauzate la proprietatea dv ?
daca facem apel doar la bunul simt, atunci vecinul de deasupra, indiferent de cantitatea infiltratiilor, nu va face imic ca sa iti redea estetica apartamentului tau! Va spun din experienta!
Parti comune ?
danican
Buna ziua ! Sunt confruntat cu o situatie ciudata...in blocul nostru , de tip vechi , atipic , teava de scurgere de la cada trece , spre conducta ... (vezi toată discuția)