Buna ziua.In situatia in care se inchide un litigiu in instanta cu o tranzactie in care reclamantul renunta la un presupus drept de mostenire urmasii sai pot cere anularea tranzactiei ?Si daca pot avea acest drept cum se poate face astfel incat tranzactia sa inchida si dreptul urmasilor?Va multumesc.
Daca ramane o hotarare definitiva ,trec ceva ani si raman urmasii persoanei cu care am incheiat tranzactia ,ei pot ataca hotararea judecatoreasca definitiva ?Ma gandesc la posibilitatea interpretarii tranzactiei ca si o donatie,reclamantul renunta la dreptul de mostenitor contra unui avantaj material pe care il primeste in schimb ,numai el.
Hotararea e una, tranzactia e alta. Mie nu imi suna a tranzactie, dar daca asa va spune avocatul, asa o fi, eu nu cunosc dosarul, actul etc.
Act inatacabil nu exista.
Nu inteleg ce inseamna ca mostenitorii nu vor mai fi mostenitori...
Tranzactia e un act autentic care se ataca ca orice act autentic, exista si conditii anume de nullitate, vedeti cum va explica avocatul 2267 parca si urm., sunt vreo 10 articole.
Eu nu am cum sa analizez aici ce doriti ca nu am date, cert e ca mostenitorii viitori si potentiali nu pot semna tranzactia pe simplu motiv ca exced cauzei, or tranzactia se limiteaza la partile si obiectul cererii.
Reclamantul primeste ceva in schimbul renuntarii sale?
Mostenitorul este unul.El primeste ceva in schimbul renuntarii la dreptul sau de mostenire .Prin tranzactie in instanta hotararea respecta vointa partilor .Dupa un timp urmasii contesta tranzactia .Ce este bine sa scrie in tranzactie pentru a se evita atacarea hotararii de urmasii renuntatorului?
Nu știm, depinde de situație. Important e sa se respecte legea și drepturile părților la încheierea ei, să nu fie simulata etc. Nu pot ghici situația de fapt sau juridica așa încât să sugerez clauze. Inca odată, vorbiți cu avocatul care a redactat-o sau cu altul, nu putem ști ce o fi in dosarul ăla.
Tranzactie
officemvp
Buna ziua,
Va solicit cu doua intrebari.
1 Daca se poate incheia o tranzactie avand ca obiect incheierea unui proces civil,proces al carui stadiul ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar
gyandy
Buna ziua. Intr-un dosar de partaj judiciar cu 2 parti care au de impartit o mostenire in raport 50% fiecare,una din parti propune ca sa primeasca pentru ... (vezi toată discuția)