buna ziua,
daca nu sunt divortata , dar despartita in fapt si ma mut dintr-o locuinta(bun comun), in alta locuinta mai mica ( alt bun comun) si investesc de acum incolo in aceasta locuinta, cum fac sa nu intre aceste bunuri achizitionate in categoria de bunuri comune?
m-ar ajuta un inventar a ceea ce se afla actual in aceasta locuinta, insotit de fotografii si martori?
sunt avute in vedere de catre instanta de judecata si imbunatatirile aduse bunului comun.
Deci faptul imbunatatirii va avantajeaza , in vederea atribuirii bunului dumneavoastra , existand, totodata , obligatia de a "intregi " dreptul de proprietate al sotului printr-o sulta.
Succes.;)
multumesc
dar m-am gandit ca daca ii las lui ap cu 4 camere si bunurile din acest apartament(bunuri comune), ii intregesc cu prisosinta dreptul de proprietate al sotului, incat sa nu fiu nevoita sa-i dau si sulta dintr-o garsoniera .
iar instanta ar trebui sa observe (o fi ea oarba, dar nici asa),ca nu a avut cum contribui in acea garsoniera in care ma mut, pt ca sotul e inchis.si sa vrea sa contribuie, nu poate.
as face partaj (dupa divort), dar n-am acel 3% din masa partajabila. si daca i-as avea, nu i-as da, ca nu-i mai vad in veci inapoi. sa deschida el actiunea, daca are bani
Juridic
nikmircea
vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)