avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEZBATERE MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEZBATERE MOSTENIRE

BUNA ZIUA, IN 1996 MAMA SOACREI MELE A DECEDAT . MOSTENITORI AU RAMANS 3 COPII SI NU S-A DEZBATUT MOSTENIREA.INTRE TIMP A MURIT UN FRATE SI AU RAMAS IN VIATA 2 COPII SI MOSTENITORII ACESTUIA. COPII DECEDATULUI AU APELAT LA UN NOTAR PENTRU DEZBATERE DE MOSTENIRE.
NOTARUL SE AFLA INTR-UN ORASEL CARE ESTE MAI APROAPE DE SATUL IN CARE LOCUIESC ACESTIA(UNDE A LOCUIT SI MAMA SOACREI MELE).
CEI DOI FRATI IN VIATA SE AFLA INTR-UN ORAS RESEDINTA DE JUDET SI VOR SA STIE DACA POT DEZBATE MOSTENIREA IN ORASUL LOR.ESTE POSIBIL ACEST LUCRU?ORASELUL IN CARE SE AFLA NOTARUL CU DEZBATEREA IN CURS ESTE IN ACELAS JUDET DAR LA O DISTANTA DESTUL DE MARE FIIND DIFICIL TRANSPORTUL CEL DOI FRATI CARE AU O VARSTA INAINTATA.
LE ESTE MAI USOR IN ORASUL IN CARE LOCUIESC ,IAR SOACRA MEA DETINE TOATE ACTELE NECESARE PENTRU A DEZBATE ACEASTA MOSTENIRE,CEILATI NU AU NICI UN ACT DE CASA SAU PAMANT,EI AVAND DOAR CALITATEA DE MOSTENITRI.
UNDE MA POT ADRESA SA AFLU DACA POT MUTA DEZBATEREA DE MOSTENIRE IN ORASUL VARSNICILOR?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:12, 15 Noiembrie 2017
Competenta in materie de succesiuni apartine oricarui birou notarial din circumscriptia Judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
In alta parte, oras/judet, nu se poate.
Este o competenta legala,nu ptueti alege in alt oras/localitate,pe considerent de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate emite certificat de moștenitor pe numele unei persoane decedate? simcroitoru simcroitoru Buna ziua, mama mea care este decedata, a mostenit de la fratele ei 400 de mp( fratele ei nefiind casatorit si neavand copii). mostenirea nu s a dezbatut cat a ... (vezi toată discuția)
Mostenire alisia alisia buna ma numesc andrea si av vrea sa ma lamuriti cu ceva lucruri daca se poate.soacra mea ar dori o lamurire .uitati care este problema.mama ei ar vrea sa ... (vezi toată discuția)
Are sora mea drept la moștenirea soțului decedat? Giubega Giubega Sora mea a fost casatorită 31 ani .Soţul ei provenit dintr-o familie formată din 3 fraţi şi 2 părinţi. Tatăl şi cei 3 fii decedaţi. După urma ... (vezi toată discuția)