avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... D 112..varianta 08.11.2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

D 112..varianta 08.11.2017

Buna ziua,
Am o femeie de serviciu (personal de curatenie...) care vine la birou,de 2 ori pe saptamana, cate 1 ora. In D112..era cuprinsa..ca trebuie sa fim legali..cu 250 lei...pentru care plateam partea angajatorului...si ea partea ei...adica 26 CAS..14 CASS si impozit 34 lei. In D112...era la sectiunea A_1..bifat 3, la fel la E3_2..bifat 3-Alte categorii de persoane care realizează venituri asimilate salariilor - care nu au contract individual de muncă sau raport de servicii (nu este salariat).Totul era in regula. Acum cu noua varianta de D 112 din 08.11.2017....IMI SPUNE ca valoarea 3...alte categorii...nu mai exista..si trebuie somaj O, sanatate O,pensie O, daca ii introduc CAS... CASS ...Daca introduc pe O..ma lasa cu varianta 3...dar nu e normal....Daca puteti sa ma ajutati....sa ii si opresc..,cum e normal...si ce sa introduc ?????la sectiunea A......care 3....???? Am uitat sa spun...are CIM in alta parte. Multumesc frumos , de eventualul raspuns !!!.Am fost cam stufos in explicatii.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
patrician, utilizator
Cel mai recent răspuns: patrician , utilizator 18:09, 15 Noiembrie 2017
Daca plateste si angajatorul si angajatul ar trebui intocmit CIM.
Acum, parerea mea e sa alegeti penultima varianta(nu are numar) cu "persoane care realizeaza venituri din activitati dependente".
CIM...pentru 8 ore pe luna ?? Pai SARACA...daca face asa in 6 birouri...va avea 7 CIM-uri...Halal legislatie...ne face PSD-ul...
Multumesc, d-na Elenazan !! Asa este....trebuie aleasa penultima varianta... cu "persoane care realizeaza venituri din activitati dependente"..
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
patrician, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit andregh andregh BUna ziua, La o Asoc de Proprietari avem un angajat cu CIM , cu timp partial de munca avand fctia de fem de serviciu. Are functia de baza avand un salariu ... (vezi toată discuția)
Contributii angajat si angajator ciungu ciungu Buna ziua Spuneti-mi va rog in cazul unui cenzor (contract mandat asociatie proprietari)pensionar,ce cote se platesc de catre angajat si angajator ... (vezi toată discuția)
Impozite angajați asociații de proprietari VICTORIABABOI VICTORIABABOI Buna ziua, as dori sa stiu cum se fac retinerile pentru un salariat care are program normal la privat si 2 ore in cadrul asociatiei de proprietari pe functia ... (vezi toată discuția)