Buna ziua,
Am o femeie de serviciu (personal de curatenie...) care vine la birou,de 2 ori pe saptamana, cate 1 ora. In D112..era cuprinsa..ca trebuie sa fim legali..cu 250 lei...pentru care plateam partea angajatorului...si ea partea ei...adica 26 CAS..14 CASS si impozit 34 lei. In D112...era la sectiunea A_1..bifat 3, la fel la E3_2..bifat 3-Alte categorii de persoane care realizează venituri asimilate salariilor - care nu au contract individual de muncă sau raport de servicii (nu este salariat).Totul era in regula. Acum cu noua varianta de D 112 din 08.11.2017....IMI SPUNE ca valoarea 3...alte categorii...nu mai exista..si trebuie somaj O, sanatate O,pensie O, daca ii introduc CAS... CASS ...Daca introduc pe O..ma lasa cu varianta 3...dar nu e normal....Daca puteti sa ma ajutati....sa ii si opresc..,cum e normal...si ce sa introduc ?????la sectiunea A......care 3....???? Am uitat sa spun...are CIM in alta parte. Multumesc frumos , de eventualul raspuns !!!.Am fost cam stufos in explicatii.
Daca plateste si angajatorul si angajatul ar trebui intocmit CIM.
Acum, parerea mea e sa alegeti penultima varianta(nu are numar) cu "persoane care realizeaza venituri din activitati dependente".
Impozit pe venit
andregh
BUna ziua,
La o Asoc de Proprietari avem un angajat cu CIM , cu timp partial de munca avand fctia de fem de serviciu. Are functia de baza avand un salariu ... (vezi toată discuția)