avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se întâmplă cu avansul dat dacă promitentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se întâmplă cu avansul dat dacă promitentul cumpărător se răzgândește?

Buna ziua... in septembrie acest an am dat avans pt un apartament făcând la notar cu vânzătorul o promisiune bilaterală de vanzare-cumpărare... întrebarea este ca daca eu m-am răzgândit si nu mai vreau sa cumpar acel apartament îmi pot recupera avansul dat? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:59, 16 Noiembrie 2017
dar ce scrie in contract ??? nu este prevazut ca daca va razganditi nu mai pimiti banii inapoi ? daca nu scrie, e f bine, poate reusiti sa negociati cu agentul imobiliar si cu persoana de la care ati vrut sa cumparati, sa ziceti ca nu mai puteti , poate intelege pe cale amiabila; success !
Daca nu executati obligatia de a incheia contractul fara justificare,puteti pierde avansul[art.1.544(2)NCC]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Precontract casa balasaf balasaf Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)
Nerespectare precontract vanzare-cumparare adirotsilvi adirotsilvi buna ziua, am incheiat un precontract de vanzare cumparare, am dat suma mare 10000euro, pt o casa; nu avem contor lumina inca; am prelungit o luna fara ... (vezi toată discuția)