avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigii de munca

buna ziua! azi am aflat ca firma ce-o detin a fost actionata in instanta de catre o fosta angajata pe motiv de neplata a salariului pe o luna. sediul firmei a ramas acelasi pana in prezent desi contractul de inchiriere l-am reziliat, iar (probabil) citatiile au ajuns acolo fara ca eu sa stiu de ele. n-am reusit sa vad dosarul si sentinta dar as vrea sa stiu care pot fi cererile aprobate de catre o instanta in acest caz. multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 09:56, 11 Octombrie 2009
Daca figurati cu sediul acolo si ati fost citat e considerat procedura indeplinita.Pentru restul, v-ar ajuta sa apelati la un avocat care sa vada ce e de facut concret..
Multumesc pentru raspuns. Probabil am fost citat acolo dar practic n-am semnat nimic de primire. In fapt, vroiam sa stiu ce poate cere in afara salariului nevirat si ce poate face in caz ca firma nu desfasoara nicio activitate in prezent.
In cazul in car are castig de cauza si nu-i platiti, poate cere aplicarea sannctiunilor prevazute in Codul Muncii, ex:
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului , constitue infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau amenda, conform art.277 Codul Muncii...si asta va poate afecta personal, cred.
As dori sa-mi spuneti ce inseamna "admite in parte actiunea", asta este solutionarea data de catre tribunal. Va multumesc!
1. Care a fost baza legala ( cu ce art. din C.muncii ) a incetat cim al fostei salariate ? In afara de salariu, fosta dumneavoastra angajata poate cere si actualizarea acestuia.
2. Investeste cu formula executorie hotararea instantei si solicita unui executor judecatores sa va execute silit. ( nu pe dumneavoastra ca pers. fizica, ci societatea )

Alte discuții în legătură

Judecatoarea mi-a spus ca urmeaza sa-l oblige la plata salariilor...ce inseamna? IOANA9 IOANA9 L-am dat in judecata pe fostul meu angajator pentru a-mi recupera salariile ce mi le datoreaza...Precizez ca nu am apelat la un avocat. La prima prezentare a ... (vezi toată discuția)
Legalizare si investire otto2007 otto2007 Buna ziua, am fost la tribunal, mi s-a spus de la arhiva ca dosarul este la semnat pt a pleca la Curtea de apel pt recursul inaintat de angajator. Pt. ... (vezi toată discuția)
Lamurire dispozitiv? Selenus Selenus Buna ziua, am aflat azi ca am castigat la Tribunalul Bucuresti actiunea prin care angajatorul a fost chemat in judecata pentru plata ajutorului la nastere in ... (vezi toată discuția)