avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Judecatoarea mi-a spus ca urmeaza sa-l oblige la plata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Judecatoarea mi-a spus ca urmeaza sa-l oblige la plata salariilor...Ce inseamna?

L-am dat in judecata pe fostul meu angajator pentru a-mi recupera salariile ce mi le datoreaza...Precizez ca nu am apelat la un avocat.
La prima prezentare a procesului, din partea firmei nu a venit nimeni.Au trimis fax ca cer amanarea procesului pentru a putea sa imi trimita banii.
La a doua prezentare (ce a avut loc dupa o luna), din nou judecatoarea imi aduce la cunostinta ca paratul mai cere un alt termen. Insa dansa imi spune ca refuza aceasta cerere. Nu stiu daca am retinut exact spusele ei, dar a fost ceva de genul: "il vom obliga la plata salariilor".
Intrebarea mea ptr voi este ce urmeaza sa se intample in continuare? Voi primi raspuns din partea tribunalului? Cum il poate obliga la plata drepturilor salariale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 12 Iunie 2012
Prin hotararea ce va urma sa se pronunte , instanta va admite cererea dvs in sensul ca-l va obliga pe angajator sa va plateasca drepturile salariale restante ... judecatorul poate fi recuzat "dacă şi-a spus părerea cu privire la pricina ce se judeca", avand in vedere a afirmat "il vom obliga la plata salariilor".
daca asta a zis, inseamna ca probabil ati castigat. angajatorul trebuia sa faca dovada platii salariilor. daca n-a binevoit nici macar sa se prezinte...
duceti-va la tribunal, cereti la grefa sau la arhiva lista pronuntarilor din ziua respectiva si daca la dosarul dvs scrie "admite cererea" ati castigat. veti primi acasa hotararea (care e definitiva) si cu ea va duceti la un executor judecatoresc (daca nu vor sa va dea banii de bunavoie)..
Daca a spus asa ceva inainte de pronuntarea hotararii , atunci este motiv de recuzare a judecatorului ...Judecatorul a decis ca dosarul ramane in pronuntare ?
Recuzare??? V-am spus ca nu am un avocat si nici nu detin cunostinte in domeniu :(...deci sunt binevenite mai multe explicatii.

In cererile fostului angajator in care solicita amanarea procesului, preciza ca binevoieste sa plateasca salariile...doar ca probabil nu dispune de acesti bani sau, zic eu, nu vrea pur si simplu. Asadar cum poate fi el "obligat" sa-mi trimita acesti bani si de catre cine?

va multumesc!
Inteleg situatia dvs .. insa ar trebui sa scriem aici aproape un tratat de drept cu privire la recuzarea judecatorilor sau cum va obliga instanta pe angajator sa va plateasca salariile ..

Alte discuții în legătură

Litigii de munca cristi_s cristi_s buna ziua! azi am aflat ca firma ce-o detin a fost actionata in instanta de catre o fosta angajata pe motiv de neplata a salariului pe o luna. sediul firmei a ... (vezi toată discuția)
Firma angajatoare intrata in insolventa, cum imi recuperez banii cuveniti pentru incalcarea drepturilor salariale? irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti ce se intampla in cazul in care fosta firma angajatoare, cu care eram in proces pentru incalcarea drepturilor ... (vezi toată discuția)
Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)