avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instiintare permis conducere suspendat in Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instiintare permis conducere suspendat in Germania

Buna ziua!

Vreau sa va rog daca ma puteti ajuta cu o informatie. Socrul meu a cumparat o masina din Germania in februarie. Masina a avut numere rosii de Germania. Nu a vazut o limita de viteza la o intersectie pe autostrada si a fost prins de o camera radar. A primit scrisoare prin posta acasa prin care i s-a comunicat amenda. A platit amenda dar a primit o scrisoare noua recent. Fiind in germana a fost greu sa le descifram pe toate.

Din ce am inteles, pe langa amenda i s-a si suspendat permisul pentru o luna, iar ei spuneau sa il trimita la ei prin posta. Termenul era inceputul lui Octombrie, dar din cauza faptului ca scrisorile erau in germana, pana am venit noi in vizita si am tradus cu Google Translate, deja trecusem de termen. Din ce am inteles pe internet, daca ai permis strain si vii cu el la politie in Germania, iti pun un abtipild pe el prin care nu ai voie sa conduci in Germania.

Nu intelegem clar care e situatia si nici care sunt procedurile. In cat timp primeste permisul inapoi din Germania? Doar ii pun abtipildul si il trimit inapoi? In timpul acesta cu ce act poate conduce in Romania? Ar trebui trimis sau singura problema e daca va mai conduce vreodata acolo? Se suspenda si in Romania?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
VladLazar, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera prin posta georderik georderik am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor- suspendare permis in germania tony99 tony99 Buna seara, am o problema urgenta legata de suspendarea permisului de conducere in Germania. Situatia (pe scurt) este in felul urmator: In decembrie 2008 am ... (vezi toată discuția)
Am si eu o problema. amenda sau inchisoare cu suspendare. permis retinut. bibivl08 bibivl08 ... Lucrurile stau in felul urmator: Am cumparat o masina din timisoara , masina avea numere rosii expirate, totusi pentru ca pretul era convenabil am ... (vezi toată discuția)