avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ajutor- suspendare permis in Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ajutor- suspendare permis in Germania

Buna seara, am o problema urgenta legata de suspendarea permisului de conducere in Germania.
Situatia (pe scurt) este in felul urmator: In decembrie 2008 am depasit limita de viteza pe autobahn cu 64 km/h, pe limitare de 120 km/h am avut 184 km/h :((, am fost oprit de politie pe loc, am prezentat doc (inclusiv permisul auto) si am fost sanctionat cu amenda de 770 euro, l-am intrebat pe politist daca exista si posibilitatea suspendarii permisului iar acesta mi-a spus ca nu se pune problema. Am platit amenda pe loc, cash si am continuat calatoria. Dupa cca. 2-3 luni primesc acasa, in cutia postala, o scrisoare (deschisa) din Germania, de la ceva judecatorie locala prin care respectivii imi aduc la cunostinta ca am fost amendat mai mult decat trebuia, respectiv trebuia sa platesc 550 euro iar in acelasi timp trebuia sa depun undeva permisul de conducere (la autoritatiile romane sau germane, nu am tradus oficial scrisoarea, mi-a tradus-o partial un prieten), avand in vedere ca acea scrisoare nu a venit cu confirmare de primire, nu am dat importanta. Problema se agraveaza in schimb astazi, cand intorcandu-ma in Germania am fost legitimat intr-o benzinarie pe autobahn de politie situatie in care au constatat ca exista un ordin de suspendare si ridicare a permisului meu de conducere. Problema este ca masina in care eram era oprita in benzinaria respectiva iar eu nici macar nu conduceam, eram pe scaunul din dreapta #-o.
Am cam lungit-o, scuze, nelamurirea mea este urmatoarea:
1. De ce nu au luat masurile corespunzatoare atunci, in 2008, la (locul faptei) ?
2. De ce a trebuit sa platesc mai mult, in conditiile in care amenziile s-au scumpit la ei din februarie 2009 iar pt. contraventia comisa de mine pe noua grila trebuia sa platesc 440 euro?
3. Problema principala- de ce mi-a fost ridicat permisul auto fara drept de circulatie provizorie pe 15 zile sau macar cateva... ?
In cazul in care cineva de pe acest forum cunoaste legislatia rutiera a Germaniei sau cunoaste un avocat care lucreaza si cu probleme de trafic, va rog anuntati-ma pt ca in 2-3 zile trebuie sa plec spre casa si nu pot sa las masina aici.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:55, 13 Februarie 2010
Adresati-va ambasadei si rugati pe cineva de acolo sa va recomande un avocat, eventual, de origine romana, care sa va acorde suportul necesar in lamurirea si solutionarea necazului dvs.
Da merci, l-au trimis prin posta (permisul) dupa 9 zile.
legislatia rutiera germana o gasiti pe site-ul MAE la tara:Germania.
acolo sunt postate citeva reguri de circulatie ce trebuie si ce nu trebuie sa faceti
mai aveti o varianta:sa faceti un memoriu la IGPR la Directia politei rutiere de la Cosbuc.poate stiu mai bine procedura suspendarii pc in strainatate
bafta
Consultati un avocat german sau o persoana care cunoaste prevederile legii germane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis luat + amenda in slovacia iahim87 iahim87 Am avut recent un drum prin Slovacia, iar la intrare pe autostrada la ei am oprit la o benzinarie sa-mi iau rovineta. Cum nu vorbeam limba, nu m-am inteles cu ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere pentru cetatean german in romania LauraLars LauraLars Buna ziua, prietenul meu, cetatean neamt, a avut permis de conducere pe teritoriul Germaniei din anul 1993 , dar in 2013 i-a fost ridicat din cauza ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat germania comanina comanina Buna ziua,am vrut astazi sa-mi schimb permisul de conducere,deoarece expira,am facut toate documentele si am mers la politie.,dupa ce am facut ... (vezi toată discuția)