avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis luat + amenda in Slovacia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis luat + amenda in Slovacia

Am avut recent un drum prin Slovacia, iar la intrare pe autostrada la ei am oprit la o benzinarie sa-mi iau rovineta. Cum nu vorbeam limba, nu m-am inteles cu personalul de acolo si nu au stiut ce sa-mi dea. Am plecat fara rovineta gandindu-ma ca o fi si la ei ca in Germania( adica taxa de autostrada inclusa in pretul benzinei). Am fost oprit de politie si cum nici cu ei nu m-am inteles decat prin semne mi-au dat amenda 1500 euro si mi-au luat si permisul de conducere.
Am mai patit astfel de incidente in Italia, dar amenda a fost 150-250 euro si nu mi-au luat si permisul.

Pot face ceva sa-mi recuperez permisul fara sa platesc o amenda asa mare?
Sau ce e de facut in cazul asta?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:38, 24 Iunie 2010
Fiind o problema de drept din alta tara,pentru a obtine informatii despre prevederile acelei legi,trebuie sa consultati un jurist/avocat din acea tara.
Dar daca declar permisul pierdut si imi fac altul e vreo problema?
Adica apar undeva in tara cu permisul suspendat in Slovacia? Presupun ca data viitoare cand intru in Slovacia daca voi fi oprit o sa am probleme. Nu?
In primul rand in mod normal autoritatile slovace ar trebui sa comunice masura politiei rutiere romane,iar in al doilea rand nimeni nu poate detine doua permise.
In al treilea rand ,fapta dvs,daca vine comunicarea de la politia slovaca ar putea avea conotatii penale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda slovacia - neplata vivio vivio Am fost in Polonia la n festival ca sa reprezentam Romania, La intoarcere, in Slovacia am intrat la fiecare statie peco iesita in cale sa intrebam de vigneta ... (vezi toată discuția)
Help! DorelG DorelG Am fost in Slovacia.La peco am intrebat de rovineta, vigneta, nu m-am inteles cu ei, au stras din umeri.Am crezut ca e bagata in pretul motorinei ca in ... (vezi toată discuția)
Amenda primita in slovacia Bardita Sergiu Cosmin Bardita Sergiu Cosmin Buna ma numesc Bardita Sergiu Cosmin si sunt sofer profesionist in data de 12.06.2010 am primit o amenda in slovacia pt faptul ca aparatul de taxare al ... (vezi toată discuția)