avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Help!
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Help!

Am fost in Slovacia.La peco am intrebat de rovineta, vigneta, nu m-am inteles cu ei, au stras din umeri.Am crezut ca e bagata in pretul motorinei ca in Germania.M-a oprit politia, mi-a pus amenda 1650 euro , nu i-am avut mi-a luat permisul.Vreau sa stiu e corect o asa amenda mare?Daca stie cineva, rog sa imi dea un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 14:32, 24 Iunie 2010
Daca v-au dat si un act lamana prin care va dau acesta amenda insemna ca e legal.
Extras din conditii de calatorie in Slovacia.
Taxele pentru autostrăzi se plătesc sub forma vignetelor, care se lipesc pe parbrizul maşinii. Aceste vignete se pot cumpăra de la fiecare punct de frontieră, de la oficii poştale (mai ales în oraşe, mai greu în mediul rural) şi de la fiecare staţie de benzină.
Atenţionăm asupra faptului că poliţia opreşte şi amendează toate autovehiculele care nu au vignetă, fără a ţine cont de faptul că aceste vignete nu se găsesc mereu în stocurile staţiilor de benzină.
Valabilitatea vignetelor: 7 zile, 30 zile sau 1 an calendaristic (ianuarie-decembrie).
Este interzisă circulaţia autovehiculelor de mare tonaj şi a tirurilor cu remorci pe autostrăzi şi drumuri clasa I în week-end, în timpul sărbătorilor legale şi a zilelor libere.
Atenţie! Încălcarea legii slovace privind conducerea pe drumurile publice se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 60 şi 17.000 euro şi/sau suspendarea permisului de conducere până la 5 ani.
În caz de neplată a amenzii, organele de poliţie slovace pot reţine, potrivit legii, permisul de conducere sau certificatul de înmatriculare al autoturismului, până la achitarea amenzii.
Permisul de conducere poate fi reţinut de către organele de poliţie pentru verificarea dreptului, capacităţii fizice sau psihice de a conduce autovehicule. În acest caz, poliţistul va elibera o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere cu drept de conducere pentru 15 zile. Dovada este valabilă numai pe teritoriul Republicii Slovace.
Amenda pentru lipsa vignetei este in valoare de până la de 10 ori contravaloarea vignetei maxime.
Mai multe detalii: [ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda slovacia - neplata vivio vivio Am fost in Polonia la n festival ca sa reprezentam Romania, La intoarcere, in Slovacia am intrat la fiecare statie peco iesita in cale sa intrebam de vigneta ... (vezi toată discuția)
Permis luat + amenda in slovacia iahim87 iahim87 Am avut recent un drum prin Slovacia, iar la intrare pe autostrada la ei am oprit la o benzinarie sa-mi iau rovineta. Cum nu vorbeam limba, nu m-am inteles cu ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere pe teritoriul slovaciei gruber gruber Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o informatie privind retinerea permisului de conducere pe teritoriul Slovaciei cauza fiind neplata pe loc a unei ... (vezi toată discuția)