Am fost in Polonia la n festival ca sa reprezentam Romania, La intoarcere, in Slovacia am intrat la fiecare statie peco iesita in cale sa intrebam de vigneta insa nimeni o avea spre vanzare. Mai precis e vorba de tahograf sau OBU. Ne-a oprit politia si am incasato amenda de 1655 euro, refuzand sa se intoarca cu noi macar la ultimul peco de unde am si alimentat sa se convinga de veridicitatea celor spuse. Nu avem bani sa platim amenda. Ce se poate intampla? Cem poate decurge din aceasta?
Salutare, acum 4 zile am “incasat-o” si eu de la sistemul Slovac. Mai exact 1655€ +64€ amenda pentru neplata vignetei electronice. Mentionez ca eram in transit spre Polonia cu un bus de marfa de 5200kg, iar pe traseul stabilit nu am avut norocul sa gaesesc acea vigneta (pentru masini cu masa >3500kg, trebuie “Go-Box, un fel se sensor ce se fixeaza pe parbriz). Am intrebat in 4 benzinarii, iar in a 5-a, unde bineinteles ca nu aveau, am fost controlat si amendat.
Eu am platit cash, ca altfel ramaneam fara permis si asta m-ar fi pus intr-o situatie fara iesire. (2 zile am fost “turmentat” de injectia pe care mi-au administrat-o)
Deoarece nici nu-mi trecuse prin minte sa circul fara se achit taxa de drum, m-am simtit putin tras pe sfoara, avand in vedere ca in informatia pusa la dispozitie in vama era aproape zero. Singura informatie pe care am primit-o de la un ghiseu de schimb valutar (singurul in zona deschis la 10 dimineata) din punctul de frontiera Komarno a fost sa caut in benzinarii.
M-am conformat dar se pare ca slovacii au reusit sa ascunda bine acele vignette din drumul calatorilor nestiutori.
Resemnat, am acceptat sa privesc lucrurile din punctual lor de vedere, cu toate ca traiesc un sentiment cum ca slovacii au premeditat aceste situatii – si-au tesut propiul paienjenis si asteapta ganganiile nevinovate sa se incurce in el.
Daca stie cineva daca se mai poate face ceva si daca da, care ar fi calea de urmat, il rog sa postaze aici.
Multumesc,
Stan Patitul – care si-a jurat ca nu o s-o mai pateasca.
Am avut si eu parte de un eveniment nefericit cu slovacii. Masina politiei m-a agatat de mana cu care tineam geanta pe o zona pietonala si m-au trantit jos. In urma impactului parbrizul lor s-a spart (iti imaginezi ca nu aveau viteza regulamentara ptr o zona pietonala). Mi-au zis ca e vina mea si ca asa rezolvam cel mai repede. Masina se face pe casco si ei imi dau amenda de 15 euro. daca nu platesc, nu pot parasi Slovacia. Am platit si-am plecat :) La un am jumatate imi vine acu scrisoare in slovaca sa le platesc daunele masinii. Am tradus-o de curiozitate. Imi zic ca eu ca pieton am intrat pe banda de circulatie a masinii. E absurd!. N-am platit. Sper sa fie cum zici tu, sa nu aiba ce-mi face :) In slovacia oricum nu mai calc :)
Am fost si eu in Slovacia cu microbuzul scolii la care sunt sofer pentru a duce niste elevi la un proect comenius.La intrarea in Slovacia am cerut sa platesc taxa de drum.Functionara de la ghiseu mi-a luat 3,8euro fara sa-mi spuna ca masinile peste 3,5t au nevoie de GO-BOX.Peste 20km am fost oprit de politie si am fost amendati cu 700euro.Degeaba am incercat sa-i explicam ca nu a fost intentionat si platim atunci nu am avut cu cine.Mi-a retinut permisul, am platit 30euro supra taxa de drum,am umblat 30km sa cautam GO-BOX pentru ca nu toate statile peco au.Am platit amenda dupa 4zile, am primit permisul inapoi,si la intoarcere am observat in statia unde am predat GO-BOX ul ca aveau pliante cu acestea dar nu erau puse la vedere,pe drum nu sunt indicatoare cum sunt in Austria sa te atentioneze asupra taxei de,de acea am dedus ca este o politica de NEINFORMARE pentru a face bani la buget. IN CONCLUZIE CUMPARATI GO-BOX PENTRU MASINILE PESTE 3,5TONE CA AIA NU STIU MULTA CARTE.
Help!
DorelG
Am fost in Slovacia.La peco am intrebat de rovineta, vigneta, nu m-am inteles cu ei, au stras din umeri.Am crezut ca e bagata in pretul motorinei ca in ... (vezi toată discuția)