avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat Slovacia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat Slovacia

Salut! Intorcandu-ma dintr-un proiect in Polonia, am ajuns si in Slovacia in drumul meu spre casa, unde la aproximativ la un km de vama cu Ungaria am dat intr-un radar dintr-o localitate, unde m-au prins cu viteza de 88 de km pe ora. Mi-au spus ca amenda este de 280 de euro, insa eu nu aveam bani cash sau pe card sa le pot plati pe loc, astfel le-am zis sa imi dea amenda si o voi plati din Romania. Ei auzind ca nu am bani, au zis ca imi ia permisul de conducere pana fac rost macar de 100 de euro sa le dau ! Auzind astea, am decis sa nu semnez niciun document, mai ales ca abia ma intelegeam cu ei caci aveau o engleza de balta, iar eu nu stiu nimic in slovaca...Vazand astea, politistii mi-au spus sa raman in masina sa dorm in camp peste noapte si sa ma gandesc pana a 2-a zi cum fac rost de acei 100 de euro sa le platesc casa imi dea permisul inapoi. Mi-au luat permisul de conducere fara sa imi dea niciun document deoarece am refuzat sa le semnez si au plecat lasandu-ma in mijlocul drumului. Norocul meu a fost ca era cu un prietena care a avea permis si am plecat in tara... Ce credeti? Au voie sa faca asa ceva? Sa iti ia permisul daca nu ai banii de amenda pe loc? Ce ar trebui sa fac?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: parvi88 , utilizator 21:46, 23 Octombrie 2012
Depinde cum este legislatia in Slovacia.
Mie imi pare ca ei vroiau cu orice chip mita.
Incercati sa luati legatura cu un avocat slovac.

Nu stiu daca in Romania exista avocati slovaci care sa profeseze si in Romania.
Tot la mita m-am gandit si eu ca bateau...multumesc de sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis luat + amenda in slovacia iahim87 iahim87 Am avut recent un drum prin Slovacia, iar la intrare pe autostrada la ei am oprit la o benzinarie sa-mi iau rovineta. Cum nu vorbeam limba, nu m-am inteles cu ... (vezi toată discuția)
Am fost discriminat de un domn politai! ceccosmin ceccosmin Buna ziua,vrau sa stiu care imi sunt drepturile si ce cai de atac pot folosi pentru un domn politist!Totul s-a intamplat azi 06.11. cand eu treceam ... (vezi toată discuția)
Amenda slovacia - neplata vivio vivio Am fost in Polonia la n festival ca sa reprezentam Romania, La intoarcere, in Slovacia am intrat la fiecare statie peco iesita in cale sa intrebam de vigneta ... (vezi toată discuția)