avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare Cine, ce mai construieste?
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

Cine, ce mai construieste?

Cunoasteti intreprinzatori care si in conditiile actuale se dezvolta la capacitate normala, fara probleme? Daca da, dati exemple reale.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 17:14, 12 Octombrie 2009
1--Mall-ul SUN PLAZA(se lucreaza zi si noapte)
2--Mall-ul de pe Bd Timisoara(se lucreaza intens)
3--Building-ul de pa Calea Victoriei colt cu str.Frumoasa(e aproape de receptia finala)
Mai doriti alte exemple?
:D
Sigur, de ce nu?
Poate reusim sa scoatem tara de sub "criza". Ca toate ziarele scriu ca nu se mai construieste, ca nu se vinde, ca toti stagneaza, ca a scazut volumul constructiilor, asa ca poate le-o luam inainte sa le aratam ca totusi majoritatea proiectelor merg inainte.
As mai adauga Mall-ul Gold Plaza din Baia Mare, dar sa nu uitam sunt exeple de investitii incepute inainte de criza, cu bugete alocate tot atunci, si proiectate sa "produca " din 2010-2011, deci sunt investitii cumva "condamnate" sa mearga mai departe. Ca exemplu v-as da tot Gold Plaza, cand erau in faza de pregatire a terenului, au fost asaltati cu cereri de preinchiriere, asa ca au incercat sa achizitioneze inca o parcela de teren adiacenta, dar din octombrie 2008 au renuntat elegant la negocieri.
Parerea mea, nici inca 50 de mall-uri nu ne ajuta la iesirea din criza, ne-ar ajuta in schimb daca s-ar investi in cateva parcuri logistice(sa existe cerere pt acestea) 2-3 fabrici sau uzine. Sa nu cadem in capcana care a generat criza, PIB-ul bazat pe miscarea masei monetare, in loc sa ne intemeiem PIB-ul pe creearea de plusvaloare.
Asa este...mall-urile nu ne ajuta sa iesim din criza, dar sa nu uitam ca e plin de santiere rezidentiale care se construiesc in continuare, de pensiuni si hoteluri in turism, de drumuri care se refac sau se construiesc...
Si atunci intrebarea ramane: unde se simte criza? in constructii?

Parerea mea, proprie si personala, este ca doar in forta de munca se resimte si asta nu datorita lipsei de cereri de proiecte sau servicii, ci de faptul ca unele firme prefera sa anticipeze un eventual esec, reducand din cheltuieli prin concedieri masive. Poate gresesc...
Criza economica se simte si in numarul de tranzactii imobliare efectuate dar si in valoarea scazuta a tranzactiilor ca urmare a acestui numar scazut dar si a scaderii valorii bunurilor imobile ! Au scazut preturile la apartamente , case , terenuri(intravilane si extravilane).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

10 baloane speculative/situatia actuala in romania rodica_post rodica_post 10 baloane speculative Sursa: Money.ro După balonul imobiliar şi criza subprime, există şi alte bule care s-ar putea sparge în curând. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Scurt ghid practic de accesare a fondurilor europene pentru agricultura mariana_en mariana_en daca vreti sa cunoasteti teoria, accesati site-ul apdrp practica...aia ne omoara pasul 1: vorbiti cu cineva care a accesat fonduri cu succes; intrebati-l la ... (vezi toată discuția)
E criza? Newfield Consulting S.R.L. Newfield Consulting S.R.L. Cum percepem fiecare criza asta? Prin ce ne afecteaza? Cum putem reduce efectele ei? Ce facem pentru a trece de ea? (vezi toată discuția)