avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere a copilului

Buna ziua ! Sunt pensionata in gradul 3 de invaliditate cu drept de munca 4 ore... as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului ? si daca mai primesc si pensia in acest timp ! Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: luxyta , utilizator 18:06, 17 Noiembrie 2017
1. Daca beneficiati de pensie de invaliditate puteti sa cumulati aceasta pensie cu indemnizatia pentru concediu crestere copil .

2. Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25.
Pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendã.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cumula pensia de invaliditate cu indemnizatia pentru concediu crestere copil? camelutza25 camelutza25 Buna ziua, sunt pensionara gradul 3 si as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil, avand in vedere ca sunt inregistrata la casa de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Lukas2010 Lukas2010 buna seara ma puteti lamuri daca pot beneficia ca tata de indemnizatia pentru cresterea copilului daca sunt pensionat pe caz de boala gr 3, mama ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului tanase1985 tanase1985 Sunt pensionar de invaliditate gr 3 din anul 2009,iar sotia mea nu are nici un venit si e insarcinata.Pot sa beneficiez de indemnizatie de crestere a ... (vezi toată discuția)