avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comodat

Am doua garsoniere si un apartament in Bucuresti si urmeaza sa locuiesc in majoritate in casa mostenita in provincie.
Doresc sa le cedez in folosinta copilului major, pentru 5 ani. Ma gandesc la un contract de comodat prin care el sa le poata folosi cum crede: Sa locuiasca, sa le inchirieze la terti, persoane fizice sau firme, Eventualele venituri din chirii sa ii revina lui si sa poata plati taxele la fisc in numele lui.

Nu doresc sa am eu venituri din chirii in perioada urmatoare.

Poate el inchiria in baza unui contract de comodat?
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 11:08, 18 Noiembrie 2017
Raspunsul este nu! Poate inchiria doar proprietarul sau uzufructuarul. Daca ii faceti contract de uzufruct va putea inchiria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am și eu câteva nelămurire poate ma puteți ajuta. ... Vladuta82 Vladuta82 Bună ziua. Am și eu câteva nelămurire poate ma puteți ajuta. Eu și soțul meu avem un contract de donație cu uzufruct ( fără alte clauze) pe o casă ... (vezi toată discuția)
În ce condiții nuda proprietar poate închiria un imobil? ar ... Marian Hainagiu Marian Hainagiu În ce condiții nuda proprietar poata închiria un imobil? Ar fi legal ca nuda proprietar al unei garsoniere sa poata încheia un contract de inchiriere, ... (vezi toată discuția)
Concesiune sau poseidon poseidon Buna Ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: detin cateva apartamente in Romania de care se ocupa (administreaza si inchiriaza) mama mea ( eu nu mai ... (vezi toată discuția)