avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune sau
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune sau

Buna Ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: detin cateva apartamente in Romania de care se ocupa (administreaza si inchiriaza) mama mea ( eu nu mai locuiesc in Romania)
Problema pe care o am este ca aceste apartamente sunt momentan inchiriate de catre mama mea catre terti (pe baza unei imputerniciri speciale) dar chiriile sunt incasate in numele meu -> impozitul se plateste pe numele meu (desi mama mea obtine/beneficiaza de aceste venituri)
Aceasta situatie imi complica taxele si declaratiile pe care eu le fac tara de domiciliu.

Intrebare: Cum pot eu sa-i cedez/concesionez aceste imobile mamei mele astfel incat veniturile provenite din inchirirea acestor bunuri sa-i revina ei pe deplin

Multumesc anticipat pentru intrumarile Dvs
Cel mai recent răspuns: poseidon , utilizator 19:29, 11 Martie 2014
Faceti cu mama Contract de comodat (adica contract de folosinta cu titlu gratuit), cu dreptul mamei de a subinchiria mai departe apartamentele, si mama se va declara cu venitul pe numele ei.
Multumesc mult.
Numai Bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)
Comodat Paulescu1957 Paulescu1957 Am doua garsoniere si un apartament in Bucuresti si urmeaza sa locuiesc in majoritate in casa mostenita in provincie. Doresc sa le cedez in folosinta ... (vezi toată discuția)
Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)