avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... un sfat urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

un sfat urgent

am si eu o nelamurire si nu stiu cum sa o scot la capat.
sunt agent de vanzari si am in gestiunea din masina mai multa marfa pe care o vand.
la ultimu inventar sa observat o lipsa din marfa pe care o aveam in valoare de aproximativ 8000 euro, marfa pe care eu am luato si am folosito in scopuri personale. seful de o saptamana ma tot ameninta ca daca nu ii dau banii cat mai repede merge la politie si face plangere, cel mai nasol lucru este ca el nu poate dovedi lipsa mea din marfa prin acte pentru ca ar intra in evaziune fiscala. precizez ca vinde multa marfa la negru, pe care nu are facturi de intrare in firma dar pe care eu le facturam mai departe la clientii finali, are contabilitate paralela, lucreaza in stil suveica pe mai multe firme deodata.......si lista poate continua.
dupa parerea dumneavostra sa il las sa mearga la politie? precizez ca iam dat in scris ca imi pare rau de prejudiciiu adus si incerc sa il remediez. numa ca am nevoie de ceva timp (1 an). daca pe parcursul procesului iii dau toata suma inapoi sau toata marfa si el isi retrage plangerea ce consecinte ar urma?
va rog eu sa ma sfatuiti
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 10:35, 10 Octombrie 2009
dvs va considerati vinovat? daca nu lasati-l sa mearga unde vrea
da ma consider deoarece eu iam luat
Odata depusa plangerea penala avand ca obiect gestiunea frauduloasa , aceasta nu va putea fi retrasa. Raspunderea penala va fi angajata.
Reparati paguba patrimoniala , asa incat acest fapt sa determine administratorul societatii sa nu depuna aceasta plangere.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pentru a evita neplaceri garantate,timp alocat pentru declaratii pe la politie,
incercati solutionarea amiabila.Nesolutionarea "pasnica"indiferent de aspectele sesizate referitor la vanzare la negru,aspectul ca va recunoasteti culpa il va determina pe administrator sa depuna plangere penala,care in cazul dvs ,nu este de preferat.
Daca tot va considerati vinovat (pe buna dreptate), solutia amiabila e cea mai indicata...o plangere penala complica lucrurile, insa depinde si ce poate sa riste seful (nici el nu sta prea bine) - discutabil, cert este ca ambii va jucati cu legea si s-ar putea ca intr-o zi urmarile sa fie neplacute!

Alte discuții în legătură

Complicitate furt mirela4iubi mirela4iubi Buna ziua.iubitul meu a lucrat ca manager de raion in cadrul unui supermarket.in urma inventarului s-a descoperit ca lipseau anumite produse.el stia de lipsa ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune Berechetgheorghe Berechetgheorghe Buna seara.Am si eu o problema urgenta si am nevoie de un raspuns.Lucrez la o firma si am fost gasit lipsa in gestiune.Am facut inventar,totul a iesit bine si ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac dodici dodici pe data de 04/05/09 mi-am pus demisia, mi-a fost inregistrata si am fost anuntata ca pana pe data 14/05/09 voi avea inventar. prin sondaj . ca sa nu am ... (vezi toată discuția)