avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura renuntate mostenire dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura renuntate mostenire dupa succesiune

Buna! As dori sa renunt la mostenire (un imobil- casa) in favoarea fratelui .Precizez ca sa dezbatut deja succesiunea acum 4 ani. Cum pot renunta la partea mea de mostenire ? Din cate am inteles se poate face donatie sau partaj sau vanzare-cumparare insa nu stiu care din optiuni este economic mai rentabila si ce proceduri/acte implica.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 07:26, 18 Noiembrie 2017
Mergeti la notar.
Nu este o renuntare la mostenire dar se poate face ce vreti.
Ce doriti dvs nu mai e renunțare.
E vanzare/donație de cota.
Ii transmiteți fratelui cota pe care ați mostenit-o.
Adresati-va unui birou notarial .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare drept proprietate obtinut prin mostenire ralume78 ralume78 Buna ziua, In urma cu 10 ani in urma decesului tatalui meu am dezbatut mostenirea pentru casa, in urma careia am obtinut eu, mama si sora mea o cota parte, ... (vezi toată discuția)
Succesiune si renuntare la succesiune paulanca paulanca Bunà ziua, Tatàl meu a decedat in luna februarie, mosteitori legali sunt mama mea (sotia defunctului) si eu unicul copil, precizez cà am o doar sorà numai ... (vezi toată discuția)
Vanzare/donatie vs partaj casutza casutza Buna seara, Va rog frumos sa ma lamuriti cum ar fi mai bine pentru a rezolva iesirea din indiviziune in urmatoarea situatie: 4 frati: 3 la oras 1 la tara ... (vezi toată discuția)