avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi-au spus ca nu-mi vor prelungi contractul dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi-au spus ca nu-mi vor prelungi contractul dupa perioada de proba

M-am angajat acum aproximativ o luna jumatate, astazi a venit team leaderul la mine sa imi spuna ca nu vor continua colaboarea cu mine la finalul perioadei de proba, si ca am doua optiuni, fie continui perioada de proba pana la final, fie s-ar putea inceta contractul chiar acum si voi primi salariul intreg pe luna in curs. (mai sunt aproximativ 10 zile lucratoare)
Eu am doua nelamuriri legate de lucru asta, in primul rand, daca nu vor sa continuam colaborarea (si ar fi vrut sa semnez actele de demisie, evident), care este legalitatea banilor pe care i-as primi pana la finalul lunii?
Si a doua nelamurire, daca, din ceea ce imi spun, este perfect in regula sa continui sa merg la serviciu pana la finalul perioadei de proba (ei au zis ca demisia si compensatia banoasa este in beneficiul meu), atunci de ce mi-au spus atat de repede ca nu o sa ma accepte?
Practic este in neconcordanta cu ceea ce inseamna o perioada de proba. Nici nu am avut ocazia sa ma gandesc daca eu as vrea sa continui sa merg la acest job.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:22, 18 Noiembrie 2017
Codul muncii :
Art.31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
......

Plata în întregime a salariului nu este o problema de legalitate, întrucât se poate justifica achitarea acestuia.
multumesc foarte mult pentru raspuns.
as mai dori sa stiu daca se poate face plangere pentru faptul ca angajatorul mi-a cerut sa imi dau demisia.
Chiar dacă depuneți vreo sesizare în acest sens, nu exista text de lege pentru a sanctiona astfel de fapte.
Daca angajatorul nu este multumit de dvs ,cautati-va alt loc de munca si ganditi-va ce puteti sa imbunatatiti in cv-ul dvs ,luati aceasta intamplare ca o experienta.Lasati plangerile si sesizarile pt ca practic nimeni nu v-a nedreptatit.Succes in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare, fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), ... Costelus332 Costelus332 Salutare, Fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), am vrut sa-mi dau demisia, stiind ca nu este necesar preavizul in aceasta perioada, insa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma aflu in perioada de proba (90 de zile conform contractului) ... workingcancerian workingcancerian Buna ziua! Ma aflu in perioada de proba (90 de zile conform contractului) si as dori sa mi dau demisia(sau notificare pentru incetarea activitatii, oricum e ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz in perioada de proba? cristiana_h cristiana_h Buna seara, Stie cineva daca in perioada de proba de 3 luni este nevoie de preaviz in caz de demisie? Multumesc! (vezi toată discuția)