Buna ziua,
Am instrainat un autoturism unei cunostinte printr-un act de vanzare-cumparare, acesta stiind ca nu-i pot da certificatul fiscal ( am o oprire pe bunuri ), Va rog sa-mi spuneti ce act trebuie facut pentru ca aceasta instrainare sa aiba efect, mai exact, in cazul in care acesta primeste amenda, nu plateste asigurarea, sau circula cu atoturismul fara inspectia periodica neefectuata, care poate duce la contraventii sau acte penale, care se vor adresa direct catre persoana mea ( fiind in continuare proprietar de drept )
Multumesc anticipat
Alexandru
Ce fel de act de vanzare cumparare vehicul ati incheiat in conditiile in care dv aveti oprire pe bunuri,respectiv nu ati putut depune la intocmirea documentelor de tranzactionare bun mobil certificat fiscal si fisa de radiere ?
Atat timp cat dv in evidenta fiscala figurati drept proprietar al bunului mobil,in anumite cazuri in calitate de proprietar puteti primi amenzi
Eventual incheiat contract de comodat in care prevedeti in sarcina utilizatorului obligatiile si pretentiile dv
Daca primiti amenzi ,initial trebuie sa le achitati dv si daca apreciati util si necesar puteti solicita utilizatorului restituirea acestora
Nu ati raspuns la intrebarea referitoare la actul de vanzare cumparare vehicul care in lipsa certificatului fiscal si al existentei popririi pe bunurile dv,legal nu se poate incheia
Daca initial ati incheiat contract de vanzare cumparare rezulta ca de la momentul incheierii documentului de tranzactionare vehicul nu mai detineti calitatea de proprietar al acestuia,
respectiv nu mai aveti calitatea sa incheiati contract de comodat
Daca aveti poprire pe bunuri ,nu puteti incheia contract autentificat de comodat
Atat timp cat dv figurati in evidente la autoritatea fiscala si la politie drept proprietar al bunului mobil,chiar daca va asumati responsabilitatea sa acordati dreptul de utilizare bun mobil in favoarea unui tert,in eventualitatea unei executari silite,vehiculul poate face obiectul executarii silite