sunt in divort cu sotia ,copilul este la mine iar sotia a parasit localitatea de domiciliu si vrea sa i-a si copilul cu ea . pot sa ma opun ca sotia sa nu i-a copilul cu ea , daca da , cum?
Momentan nu prea aveti cum sa va opuneti pentru ca ambii parinti au drepturi asupra copilului de vreme ce acesta nu a fost incredintat unuia dintre parinti.
Dar puteti incerca o ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorului si de vreme ce mama a parasit domiciliul si a lasat copilul acolo aveti sanse sa va fie incredintat.
Este real ca pana la finalizarea divortului parintii au drepturi egale cu privire la copil, dar pana atunci, domiciliul copilului cred ca trebuie sa ramana acelasi. Eu cred ca daca nu sunteti de acord, nici politia nu are ce sa va faca. In fond, asa cum am mai spus, pana la pronuntarea unei hotarari de incredintare, domiciliul copilului ar tr. sa tamana acelasi. Desigur ca daca copilul doreste sa mearga la mama nu va puteti opune.Calea legala in caz de neintelegere este introducerea unei cereri de ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorului pana la solutionarea divortului.