avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie la proba practica, pentru obtinere permis ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie la proba practica, pentru obtinere permis auto

Cum se poate contesta proba practica pentru obtinerea permisului de conducere? Si care este termenul de contestatie?
Lipsa semnaturii martorului de pe anexa nr.3 are vre-o consecinta asupra legalitatii actului primit de la politistul examinator?
Am picat pentru eacordare de prioritate intr-o intersectie. Pe un drum cu 1 banda pe sens, am virat prima la stanga, cu permisiunea soferului de pe contrasens care era oprit in coloana, acesta a lasat accesul pe strada respectiva, fara a avea intentia de a se pune in miscare. Examinatorul a zis ca nu am trecut cu permisiunea lui, spunandu-mi ca nu a calcat frana deoarece acest lucru ar fi dus la blocarea circulatiei, asta insemnand neacordare de prioritate vehiculelor care au acest drep in intersectii. In momentul calcularii punctajului, acesta mi-a mai adaugat 17 puncte pentru a ajunge la 51 de puncte, astfel contestatia doar pentru neacordarea respectiva, in caz de solutionare favorabila nu ma ajuta prea tare.
Proba a fost filmata si doresc sa fac contestatie, fiind foarte usor de scazut si celelalte puncte adaugate la final, dupa ce am fost tras pe dreapta.
Mentionez ca acesta, la inceputul probei, nu a mentionat nimic de cerutul acordului in astfel de situatii, a zis ca interventia lui inseamna respins automat, dar la mine nu a intervenit in nici o situatie.
Acesta a avut si o atitudine total diferita fata de cea avuta de mine, cand in locul meu a fost o persoana de sex feminin. Acesta in 3 situatii identice a ajutat-o pe respectiva, pe mine mai mult incurcandu-ma. Eu vreau sa ii fac plangere si pentru discriminare.
Ce parere aveti? Ce sanse am de a obtine raspuns favorabil al o astfel de contestatie? Mentionez ca este prima data cand dau de permis.

Alte discuții în legătură

Contestatie nick1983 nick1983 Ce pot face daca la proba practica ptr obtinerea permisului de conducere am fost picat pe nedrept?Cum sa procedez?Mi sa calcat frana de catre examinator ptr ... (vezi toată discuția)
Examen auto picat din cauza unei vârstnice ce a traversat neregulamentar. Alexandra998 Alexandra998 Bună ziua! Aș avea și eu o întrebare. Ieri am susținut examenul auto. Sunt o persoană responsabilă și corectă. Am condus foarte bine, atât eu cât ... (vezi toată discuția)
Contestatie proba de traseu examen auto robinsondor robinsondor Buna ziua...!!!!!!! Ma numesc PETRE DOREL ROBERT ,sunt din bucuresti,pe data de 02.02.2015 am sustinut proba practica ptr cat. c ,am fost declarat respins ... (vezi toată discuția)