avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire

O firma straina, in speta ebay poate pune poprire pe conturi in Romania sau mai rau sa aiba drepturi asupra bunurilor gen casa, masina? Este un caz in care abuziv vor sa imi ia bani din cont iar eu am inchis contul pt siguranta si acum ameninta cu recuperatori. Multumesc
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 09:31, 20 Noiembrie 2017
Oricine de oriunde, persoană fizică sau juridică, are dreptul să-și recupereze creanța pe care o datorați.
Firma respectivă are posibilitatea să apeleze la un executor judecătoresc din România, prin care să vă execute silit bunurile mobile și imobile pentru a-și recupera creanța.
De asemenea poate apela și la un recuperator care activează pe teritoriul României, dar care tot prin executor judecătoresc va trece la executarea silită a bunurilor dvs.
`
Dvs în calitate de debitor, dacă considerați că vă încalcă drepturile, sau executarea cerută este abuzivă, aveți posibilitatea să vă apărați prin Contestația la executare pe care o depuneți la Judecătoria unde aveți domiciliul.
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator
poprirea presupune existenta unui titlu executoriu. Ati vazut acel titlu? ce reprezinta?
Buna dimineata,

Momentan nu am primit nimic, sunt doar email-uri in care incearca sa ne sperie. Situatia a fost simpla, am vandut ceva, cumparatorul a trimis poze ca estr totul ok si apoi ne am trezit ca nu le mai vrea. Ebay fara drept la replica a decis sa ii dea banii si noua sa ne imputa suma, adica eu fara obiectul vandut, eu fara bani....si efectiv cu ei nu ai ce comunica sunt de un retard rar intalnit.

Dapix a scris:

Oricine de oriunde, persoană fizică sau juridică, are dreptul să-și recupereze creanța pe care o datorați.
Firma respectivă are posibilitatea să apeleze la un executor judecătoresc din România, prin care să vă execute silit bunurile mobile și imobile pentru a-și recupera creanța.
De asemenea poate apela și la un recuperator care activează pe teritoriul României, dar care tot prin executor judecătoresc va trece la executarea silită a bunurilor dvs.
`
Dvs în calitate de debitor, dacă considerați că vă încalcă drepturile, sau executarea cerută este abuzivă, aveți posibilitatea să vă apărați prin Contestația la executare pe care o depuneți la Judecătoria unde aveți domiciliul.

Buna dimineata,

Momentan nu am primit nimic, sunt doar email-uri in care incearca sa ne sperie. Situatia a fost simpla, am vandut ceva, cumparatorul a trimis poze ca estr totul ok si apoi ne am trezit ca nu le mai vrea. Ebay fara drept la replica a decis sa ii dea banii si noua sa ne imputa suma, adica eu fara obiectul vandut, eu fara bani....si efectiv cu ei nu ai ce comunica sunt de un retard rar intalnit.

b]prepeleac a scris:

poprirea presupune existenta unui titlu executoriu. Ati vazut acel titlu? ce reprezinta?

In cazul asta este exclusa poprirea, fara sa fie o judecata si o sentinta in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru aceleasi creante, executori judecatoresti diferiti; dublarea sumelor de recuperat jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Am intalnit urmatoarea situatie: avem un angajat pentru care, in anul 2010, am primit 2 adrese de infiintare a popririi, una pentru un credit pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la un srl bukinst bukinst In calitate de proprietar am inchiriat o casa pentru sediul unei firme. Societatea nu a mai platit chiria de aproape un an iar instanta de judecata a admis ... (vezi toată discuția)
Retinere suma bani dupa disponibilizare niculinapopa niculinapopa Buna ziua! Sotul meu a fost disponibilizat in iunie 2011,dupa ce a primit fisa de lichidare,cu toate semnaturile ca nu are nimic de plata ,cand a primit ... (vezi toată discuția)