avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz fortat sau mutare pe alt post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz fortat sau mutare pe alt post

Buna ziua ,de la o simpla intrebare telefonica care ar fi procedura de demisie fara a afecta compania si chiar pe mine , in conditia in care intentionez sa schimb job-ul , s-au facut demersurile de incetare a CM si facturare, fara o notificare scrisa din partea mea prin care imi anunt demisia. Acum ma obliga la preaviz sau mutarea pe o alta functie pe care nu o doresc intrucat managerul afirma ca sunt blocat in sistem irevocabil si nu mai pot continua pe acelasi post, specific ca discutia a fost telefonica intrucat nu aveam certitudinea ca voi demisiona . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tibf , utilizator 16:30, 20 Noiembrie 2017
Preavizul in caz de concediere se acorda pentru desfiintarea postului.... vi s-a dat de inteles ca se va desfiinta postul pe care-l ocupati?
Nu se desfinteaza postul , managerul sustine ca nu pot sa imi continui activitatea pe acelasi post din cauza sistemului electronic , intrucat au demarat procedura de demisionare fara o notificare scrisa din partea mea, nu mai figirez pe grafic, sustine ca nu se mai poate face nimic sa-mi pot continua activitatea ca si pana acum, si singura solutie ar fi sa le semnez demisia sau sa fiu mutat pe un alt post ca sa poata angaja in locul meu , precizez ca nu am creat probleme sau adus prejudiciu companiei .

Plus ma forteaza sa-mi exercit zilele de concediu odihna pe care nu au fost in stare sa le acorde pe parcursul anului , apoi preaviz sau sa demisionez de buna ... nu doresc asa ceva ... Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2017
tibf, utilizator
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Concediul de odihna anual trebuie efectuat in integralitate in anul pentru care este acordat.

In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.
1.In concluzie , nu sunt obligat sa accept nici una din optiunile lor intrucat au demarat procedura de incetare a contractului de munca fara o notificare scrisa din partea mea si ar trebui sa rezolve problema interna creata de ei pana le voi inmana scris decizia demisia mea.

2. In cazul , in care nu se va rezolva problema cum ar trebui sa procedez ? In prezent nu mai apar pe grafic (nu stiu cand sa merg la serviciu, am fost deja inlocuit). Ramane ca in cursul zile de maine sa merg sa vad ce se poate face , se pare ca un sistem electronic ii mai presus decat codul muncii.

3. Ma fac vinovat de informarea mea telefonica ca am intentia de a demisiona ?

In ce sens , au demarat procedura de incetare a c.i.m.?

Nu sunteti vinovat de informarea telefonica a angajatorului ca doriti sa demisionati.

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz cristina1610 cristina1610 buna seara, ma adresez celor care se pricep la codul muncii...pe data de 18.11.11 mi am dat demisia...din cauza unor situatii tensionate, am refuzat sa ma ... (vezi toată discuția)
Demisie auramitrea auramitrea buna ziua, cu ce art treb sa ti dai demisia daca in perioada preavizului vreau sa mi iau concediu de odihna?pt ca pe acest an nu mi am luat concediu.ca ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului Alina Tanase Alina Tanase Buna seara, Saptamana trecuta am fost anuntata de catre angajator ca magazinul in care lucrez se va inchide in urmatoarea zi,in consecinta am primit o ... (vezi toată discuția)