avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz fortat sau mutare pe alt post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz fortat sau mutare pe alt post

Buna ziua ,de la o simpla intrebare telefonica care ar fi procedura de demisie fara a afecta compania si chiar pe mine , in conditia in care intentionez sa schimb job-ul , s-au facut demersurile de incetare a CM si facturare, fara o notificare scrisa din partea mea prin care imi anunt demisia. Acum ma obliga la preaviz sau mutarea pe o alta functie pe care nu o doresc intrucat managerul afirma ca sunt blocat in sistem irevocabil si nu mai pot continua pe acelasi post, specific ca discutia a fost telefonica intrucat nu aveam certitudinea ca voi demisiona . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tibf , utilizator 16:30, 20 Noiembrie 2017
Demersul in companie este prin blocarea angajatului in sistemul electronic intern (pontaj, programare grafic saptamanal,etc), odata blocat nu mai pot fi setat pe grafic/planificator , si de aici incep presiunile de demisionare de catre managerul punctului de lucru , mutare pe un alt post sau semnarea demisiei de buna voie... sustine ca blocarea este irevocabila si nu se mai poate face nimic pentru a imi continua activitatea pe postul ocupat .
Intr-adevar, se pune presiune pe dvs ca sa va dati demisia ... solicitati in scris angajatorului sa va comunice care sunt atributiile de serviciu pe care trebuie sa le indepliniti in situatia mentionata.
Am inteles , voi revenii cu un update dupa ce voi avea mai multe detalii in cursul zilei , sper sa se clarifice situatia. Tot timpul au abuzat de faptul ca este multinationala si noi nu ne permitem onorariul unui avocat ... inclusiv pe parte financiara , timp de odihna , etc , au facut cum au dorit superiorii.
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
tibf, utilizator
Va multumesc mult pentru sfaturi si lamurire. Pentru ca am mers cu lectia invatata s-au razgandit si m-au repus in activitate doar cu diferente de tura, mi-a mai demonstrat ca a fost o ciuda mai veche din partea managerului ca mi-am permis sa cer detalii salariale de la contabila intrucat exista diferenta mare si la noi in companie nu se elibereaza stat de plata sau fluturas... va multumesc inca odata ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz cristina1610 cristina1610 buna seara, ma adresez celor care se pricep la codul muncii...pe data de 18.11.11 mi am dat demisia...din cauza unor situatii tensionate, am refuzat sa ma ... (vezi toată discuția)
Demisie auramitrea auramitrea buna ziua, cu ce art treb sa ti dai demisia daca in perioada preavizului vreau sa mi iau concediu de odihna?pt ca pe acest an nu mi am luat concediu.ca ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului Alina Tanase Alina Tanase Buna seara, Saptamana trecuta am fost anuntata de catre angajator ca magazinul in care lucrez se va inchide in urmatoarea zi,in consecinta am primit o ... (vezi toată discuția)