avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stalpi telecomunicatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stalpi telecomunicatii

Buna seara.

In zona unde locuiesc eu (zona rurala), pentru buna functionare a serviciilor de telecomunicatii si pentru a nu spanzura cablurile la distanta foarte joase (2m), unele putand chiar fi atinse de oameni, ar fi necesara montarea de 2-3 stalpi.

Cine are obligatia de a amplasa stalpii respectivi?
Cel mai recent răspuns: DarkSoul , utilizator 20:00, 22 Noiembrie 2017
Primaria si firma care furnizeaza serviciile de telecomunicatii.
Realizarea în zona drumului public a oricărei construcții sau instalații, în orice scop, se face cu
respectarea legislației în vigoare privind amplasarea și autorizarea executării construcțiilor și numai cu acordul prealabil al administratorului drumului, care trebuie solicitat prin certificatul de urbanism.
Primaria spune ca nu intra in atributiile ei sa amplaseze stalpi. Firmele de telecomunicatii spun ca intra in atributiile Primariei amplasarea acestora.

Exista vreun act normativ unde este specificat acest lucru? Pot solicita instantei sa oblige Primaria sa monteze stalpii respectivi?
Vedeti daca exista prevazut in Normele Tehnice din 30 august 2017 privind amplasarea lucrărilor edilitare, a stâlpilor pentru instalaţii şi a pomilor în localităţile urbane şi rurale
[ link extern ]
Si eu am cam aceeași problemă și electrica mi a dat un sfat gratis pe care ti l dau si tie " taie firele, dacă nu sunt de curent ( fără să te vadă cineva)" . În felul acesta firma de telecomunicații vine si reface firele.

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa taie crengile dintre firele de curent? flori54 flori54 Cine trebuie sa taie crengile dintre firele de curent? Am 2 nuci pe domeniul public care acum sunt foarte masivi și ajung printre crengile de curent ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc marisviorel marisviorel ce demersuri trebuie sa fac pentru a putea sa tai un nuc care a cresut prea inalt si este amenintator peste firele electrice si peste casa sau daca-l vand care ... (vezi toată discuția)
Aviz de amplasament, se mai pot obtine? MariusDinca MariusDinca Buna ziua, Vreau sa deschid o firma prin care sa ofer servicii de telecomunicatii, internet si cablu TV, in zone rurale unde persoanele inca nu au ... (vezi toată discuția)