avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la succesiune

Buna ziua !
Este vorba despre un apartament care este cumparat de parinti pe numele fratelui meu si al parintilor (in acte apare numele si prenumele tatalui meu iar din pura coincidenta pe mine ma cheama la fel ca pe tatal meu, difera doar initiala);
- parintii nu vor sa recunoasca ca eu nu am 50% din apartament, cum are de fapt fratele meu, si se ascund in spatele explicatiei ca in acte este scris numele meu (NUME SI PRENUME LA FEL CU CEL AL TATLUI MEU ex. STEFAN P. TUDOR si STEFAN T. TUDOR);
- mie de la primarie imi vine impozit doar pe autoturism;
- va intreb in cazul in care decedeaza unul dintre parinti si in timp si celalalt cum se imparte succesiunea, cum se calculeaza, mie cat imi revine in final dupa decesul lor????
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ANDREEA 98 , utilizator 08:29, 5 Decembrie 2017
In contractul de v/c nu sunt inscrise CNPurile cumparatorilor?
Puteti afla simplu daca detineti vreo cota din imobil depunand o cerere la OCPI pentru obtinerea un extras de carte funciara pentru informare, in extras sint inregistrati proprietarii.
Cand a fost achizitionat imobilul? In contractul de v/c exista semnaturile cumparatorilor? De cativa ani partile primesc duplicate fara semnaturi iar originalul ramane in arhiva notariatului.
In cazul decesului parintilor cota acestora de 50% se va imparti in cote egale mostenitor. Cum sunteti 2 frati veti ajunge dupa decesul ambilor parinti ca fratele sa detina 3/4 iar dvs. 1/4 din imobil. Asta in conditiile in care pana la decesul lor parintii nu vor vinde cota lor fratelui dvs..
Vă mulțumesc.
Imobilul a fost achiziționat în anul 1990, prin credit de la CEC cum era în acea perioadă (în acest moment este achitat în totalitate) apartamentul nu are carte funciară iar în contractul de V/C sunt trecute doar numele și prenumele cumpărătorilor fără CNP si semnaturile.
Puteti solicita un certificat de atestare fiscala de la taxe si impozite, si acolo sunt trecuti (co)proprietarii.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune DepResurseUmane DepResurseUmane In urma decesului tatalui, mama a dezbatut mostenirea numai a unei parti din avere, si anume a apartamentului (mie mi se cuvin 2/8). Casa de la tara nu a ... (vezi toată discuția)
Părinții au zis că-și împart averea dându-ne câte o jumătate mie și fratelui, dar eu le-am cumpărat casa ca să o scap de o licitație. mai are dreptul fratele meu la ea? Daniela 1967 Daniela 1967 Parintii au zis ca impart pe jumatare averea la copii. Suntem doi frati. Eu am cumparat casa parinteasca ca sa o scap de la o licitatie si am ramas ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa parinteasca Tarheb Tarheb Buna ziua, Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta sau sfatui in aceasta privinta. Mama a murit acum 6 luni, iar tata urmeaza si el in curand din ... (vezi toată discuția)