avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Refuzul tratamentului psihiatric și pierderea pensiei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Refuzul tratamentului psihiatric și pierderea pensiei de invaliditate. Ce se poate face cu un bolnav într-o astfel de situație?

Am fost pensionar de boala psihica (tulburare afectiv organica, episod depresiv sever) in perioada 2002 - 2015 iar din 2017 sunt pensionar de varsta cu o pensie de 1024 lei . Sotia lucreaza cu salariu minim pe economie. Fiul cel mare e inginer cu salariu mare. Fiul celalalt are 31 de ani, a fost agent de politie si s-a imbolnavit psihic fiind pensionat medical cu diagnosticul de tulburare de personalitate, din 2010 pana in 30 iunie 2017, cand nu a mai vrut sa se prezinte la Comisia de Expertiza medicala a capacitatii de munca, nu a mai vrut sa ia medicamentele si s-a retras la o casa de vacanta la tara unde nu socializeaza, noi, parintii ii asiguram cele necesare traiului, din 1 iulie nemaiavand pensie. Am incercat internarea nevoluntara dar personalul sanitar si politia au refuzat sa-l ia fortat, iar el ne ameninta ca ,,ne lichideaza'' daca mai incercam si se va sinucide. Va rog sa ne sfatuiti ce sa facem si cum se rezolva asigurarea lui de sanatate.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tudosievlad , utilizator 19:56, 20 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Avem o persoana in familie care de aproximativ 3-4 luni da semne de depresie psihica. Mentionez ca a fost internata o data la spitalul Obregia sub ... (vezi toată discuția)
Alcoolic putintica_rabdare putintica_rabdare Exista vreo procedura juridica prin care sa poti obliga o ruda alcoolica sa se interneze intr-un centru de dezalcoolizare sau intr-un camin de batrani? (vezi toată discuția)
Pensie pentru tulburare afectiva bipolara alesca alesca Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari pentru ca singura nu inteleg cum sa interpretez legea. As dori sa stiu daca ma pot pensiona pe caz de ... (vezi toată discuția)