avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru tulburare afectiva bipolara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru tulburare afectiva bipolara

Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari pentru ca singura nu inteleg cum sa interpretez legea. As dori sa stiu daca ma pot pensiona pe caz de boala pentru tulburare afectiva bipolara. Am 32 de ani si 4 luni, am doar 18 luni de munca si prima data am fost internata cu ep depresiv sever la 24 de ani si 2 luni cand eram la master la zi - buget. Diagnosticul de tulburare bipolara a fost pus la 25 de ani si 8 luni cand nu mai studiam si nu eram in campul muncii. Cineva mi-a spus ca trebuie sa am cel putin 24 de luni muncite in ultimii 5 ani, iar eu in acestia am doar 4 luni. Daca raspunsul este afirmativ (ma pot pensiona) imi puteti spune si daca se primeste pensie de urmas, avand in vedere ca m-am imbolnavit in timpul scolii, dar tata a murit in noiembrie 2017, iar eu sunt casatorita din septembrie 2011. Imi cer scuze daca ati mai raspuns altor persoane la aceste intrebari si daca sunt inadecvate. Va multumesc f mult.
Cel mai recent răspuns: Valter13 , utilizator 13:46, 27 Septembrie 2024
Da,te poti pensiona,chiar daca ai muncit o zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt conditiile pentru acordarea pensiei de urmas pe caz ... Florin-V Florin-V Care sunt conditiile pentru acordarea pensiei de urmas pe caz de boala? As dori putin ajutor cu urmatoarea speta: fratele meu a fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Refuzul tratamentului psihiatric și pierderea pensiei de invaliditate. ce se poate face cu un bolnav într-o astfel de situație? tudosievlad tudosievlad Am fost pensionar de boala psihica (tulburare afectiv organica, episod depresiv sever) in perioada 2002 - 2015 iar din 2017 sunt pensionar de varsta cu o ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de invaliditate, pensie de invaliditate mari2011 mari2011 va rog daca stie cineva dg. tulburare afectiva bipolara cu depresie severa ,in ce grad de incapacitate de munca se incadreaza . e vb de un barbat de ... (vezi toată discuția)