avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum imi pot castiga dreptul de a sta in casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum imi pot castiga dreptul de a sta in casa

Dupa plecarea mamei in italia,tatal meu m-a dat afara din casa.Ei doi nu sunt legitim casatoriti,dar sunt trecuti amandoi in actele casei.
Pot sau am vre-o sansa sa-mi castig un drept de a locuii in acea casa?
Daca da,ce pot face si unde trebuie sa apelez?
Tatal meu vrea sa vanda casa ca sa nu pot sta acolo.Poate face asa ceva daca mama nu este de fata si mai ales fara acordul ei?
Cel mai recent răspuns: Dumitrascu Razvan , utilizator 14:22, 10 Octombrie 2009
Daca in actele de propietate ale imobilului sunt treacuti ambii parinti, nici unul dintre ei nu poate instraina imobilul fara acordul celuilalt, poate doar sa instraineze cota parte ce-i apartine din imobil, insa nu cred sa gaseasca vreun doritor. Mama va poate trimite o procura prin care sa arate ca este de acord sa fiti luata in spatiu, asta daca nu aveti deja buletin pe acea adresa sau va poate ceda folosinta cotei parti ce-i revine din imobil printr-un contract de comodat.. Cu aceste acte, fie apelati la politie pentru ca tatal sa va permita accesul in spatiu, fie va adresati instantei cu o cerere de obligare a tatalui sa va permita accesul in imobil. Pana atunci puteti sa intrebati si la sectiunea drept penal pt. ca mie mi se pare ca tatal dumneavoastra se face vinovat de savarsirea infractiunii de tulburare de posesie. Legal tatal nu va putea alunga decat in baza unei hotarari de evacuare.
Am inteles ce mi-ati spus.O sa vorbesc cu mama sa imi faca acel contract de comodat.Ea este de acord sa locuiesc in acea casa.
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot castiga dreptul de a sta in casa Dumitrascu Razvan Dumitrascu Razvan Dupa plecarea mamei in italia,tatal meu m-a dat afara din casa.Ei doi nu sunt legitim casatoriti,dar sunt trecuti amandoi in actele casei. Pot sau am vre-o ... (vezi toată discuția)
Cine trebe sa se implice? A.NASTASE A.NASTASE Problema: in calitate de fiica legitima(am purtat numele lu tata pana mam casatorit), am o problema cu actuala sotie a tatalui meu. in urma cu 4 ani tata a ... (vezi toată discuția)
Cedare cotã parte mostenire cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana La dezbaterea moştenirii tatălui mama are 3/4 din apartament iar fratele 1/4 din acesta.După acceptarea succesiunii fratele poate ceda mamei numai dreptul ... (vezi toată discuția)